fbpx

Ticketverkoop voor Thalys Amsterdam – Lille van start

13 jan 2014 11:26

NS International en Thalys zijn gestart met de ticketverkoop van de nieuwe rechtstreekse treinverbinding tussen Amsterdam en Lille met Thalys. Als symbolische handeling werden de eerste stoelen verloot onder bezoekers van het Amsterdamse restaurant Rijsel – de Vlaamse benaming voor de Noord-Franse stad Lille.

Het is voor het eerst dat er een rechtstreekse treinverbinding is tussen de twee steden. Vanaf 12 april rijden er dagelijks twee treinen in beide richtingen. De hogesnelheidsverbinding duurt ongeveer 2 uur en 40 minuten wordt uitgevoerd door NS International en Thalys. Vanaf Amsterdam worden Schiphol, Rotterdam, Antwerpen en Brussel-Zuid aangedaan. Tickets zijn beschikbaar vanaf €29,- en zijn vanaf vandaag te boeken op o.a. nsinternational.nl, thalys.com en NMBS Europe.

De gasten van Restaurant Rijsel werden zaterdagavond uitgenodigd om mee te doen aan de loterij voor de eerste tickets voor de eerste trein naar Lille. Terwijl zij genoten van een Noord-Frans diner verraste NS International de winnende tafel met 1e klas retourtickets, waarmee ze de culinaire mogelijkheden van deze bestemming kunnen verkennen. volgens Pieter Smits, eigenaar van Restaurant Rijsel, zit het met die culinaire mogelijkheden wel goed: “Uit de omgeving van Rijsel komen prachtige producten die wij graag serveren, denk aan kazen, poulet noir, magret de canard en mosterd.”