fbpx

Toch toezichthouders in nachtbussen Zaandam

13 jan 2011 22:18

(Novum) – Buschauffeurs van Connexxion in Zaandam krijgen voorlopig toch gezelschap van veiligheidsmedewerkers tijdens nachtritten. De chauffeurs zijn daarom niet langer van plan vanaf vrijdag middernacht geen nachtritten meer te rijden. Dat meldt FNV Bondgenoten donderdag.

De bond eiste maandag in een ultimatum dat de chauffeurs tijdens de nieuwe nachtdiensten die het vervoersbedrijf heeft ingesteld ook ondersteuning krijgen van een medewerker van het zogeheten VIC-team (Veiligheid, Informatie en Controle) en een toezichthouder.

Connexxion verzorgt sinds 12 december ook op zondag tot en met woensdag nachtdiensten tussen Amsterdam en Zaandam. Tijdens de nachtdiensten in het weekeinde krijgen de chauffeurs wel ondersteuning van een VIC-medewerker en een toezichthouder.

In Zaandam heerst al sinds 2004 onrust over de veiligheid op de bus. Rondom de naleving van een convenant hierover loopt momenteel nog een rechtszaak. FNV Bondgenoten wilde dat Connexxion in ieder geval tot de rechter uitspraak doet de extra veiligheidsmedewerkers inzet tijdens de nachtritten. "Dat heeft Connexxion nu toegezegd", aldus de bond.