fbpx

Trein glijdt geopende overweg over en bezet enkelspoor op

10 mei 2012 19:41

In Ommen is aan het einde van de middag een stoptrein het station voorbij gegleden. Daarna passeerde de trein, die onderweg was van Zwolle naar Emmen, een geopende overweg. De trein is ongeveer 100 meter verderop tot stilstand gekomen. Op de bewuste overweg werd niets geraakt.

Daarmee was alle gevaar nog niet geweken. De trein kwam op een bezet enkelspoor terecht, alwaar een sneltrein onderweg was richting Zwolle. Deze had enkele minuten vertraging. Het is gebruikelijk op het baanvak dat de treinen op elkaar moeten wachten op het station van Ommen. De tegentrein was op het moment van het incident nog ver genoeg verwijderd van Ommen om veilig te kunnen stoppen. Er werd wel een wissel kapotgereden.

Volgens inzittenden van de trein werd er in de trein omgeroepen dat de remmen niet goed functioneerden. Daar het op dat moment in Ommen en omgeving flink regende, is het niet onwaarschijnlijk dat het het zoveelste glij-incident is. Onlangs botsten er in Leiden nog twee treinen op elkaar nadat een trein doorgleed.

De rest van de avond is er geen treinverkeer mogelijk tussen Zwolle en Mariënberg. Tussen Zwolle en Ommen rijdt eenmaal per uur per richting een pendeltrein. Er rijden bussen tussen Zwolle en Mariënberg. Onderzoek door de Spoorwegpolitie en de Inspectie Leefomgeving en Transport zal moeten uitwijzen wat er precies gebeurd is.

 

De trein kwam op de rood-omcirkelde plaats tot stilstand. Links de gepasseerde overweg die op dat moment geopend was. Bron: Google Maps

Foto: archief