fbpx

Trein naar Berlijn ontruimd vanwege brand

Een internationale trein Schiphol – Berlijn (IC 241) is vrijdagavond rond 18:20 uur nabij Apeldoorn ontruimd vanwege een brandje. Niemand is gewond geraakt. Volgens een aantal media is de trein met circa duizend reizigers vanaf Apeldoorn leeg richting Deventer gereden en is er geen vervangende trein ingezet.

Hoe betrouwbaar de informatie is, is onduidelijk. Zo schrijven de meeste nieuwswebsites dat de brand uitbrak in de Duitse hogesnelheidstrein ICE. Dat is echter onjuist. Op het traject rijden geen ICE´s. Ook uit foto´s van ooggetuigen blijkt dat het om een intercity gaat. Het treinverkeer heeft ongeveer een uur stilgelegen. 

Pas twintig minuten nadat het treinverkeer werd stilgelegd meldde NS de verstoring via ns.nl. Ruim tien minuten eerder meldde omroep Gelderland al de brand. Bij het brandje bleek ook weer eens dat de actuele vertrektijden bij incidenten lang niet altijd kloppen. Zo kondigde ns.nl de betrokken trein in Hengelo aan met +9, terwijl de Deutsche Bahn op dat moment al een vertraging voorzag van +80. Gedurende reis nam de vertraging volgens gegevens van Deutsche Bahn toe tot uiteindelijk +140.

Foto: Archief.