fbpx

Trein naar Košice, ook per internationale trein

06 jan 2024 17:01

Košice, gelegen in het oosten van Slowakije, is prima met de trein te bereiken. Zo is er een snelle directe trein naar Bratislava. Ook steden als Poprad, Zvolven dn Žilina hebben een directe treinverbinding met Košice. Vanuit Nederland is Košice met één overstap te bereiken.

Internationale treinen van en naar Košice

Košice is niet alleen goed bereikbaar per binnenlandse trein, maar er zijn verschillende internationale treinen naar deze stad. Wat ons betreft zijn de belangrijkste verbindingen:

  • Trein Wenen – Košice, 1x per dag, reistijd circa 4,5 uur.
  • Trein Praag – Košice , meerdere keren per dag, door verschillende aanbieders
  • Trein Boedapest – Košice, elke twee uur, reistijd circa 3 uur en 45 minuten

Treinreis vanuit Nederland

Wil je vanuit Nederland per trein naar Košice? Dan is het meest logisch om de nachttrein Amsterdam – Wenen te nemen, en vervolgens de trein Wenen – Košice, of als je geen zin hebt om lang te wachten neem je de trein Wenen – Bratislava en vervolgens de trein Bratislava – Košice.

Bezienswaardigheden in Košice

Košice heeft veel te bieden aan bezoekers, en veel van de bezienswaardigheden zijn gemakkelijk bereikbaar per openbaar vervoer. Hoogtepunt is misschien wel Sint-Elisabethkathedraal, gelegen in het centrum op loopafstand van het station. Er zijn ook tal van musea. Eén dag in Košice is voldoende om de stad te bezoeken.