Trein Praag : al vanaf € 37,90

Met de trein naar Praag? Dat kan vanuit Nederland met één overstap. De treinreis duurt vanuit Amersfoort dan twaalf uur. Vind je dat te lang? Geen probleem. Dan reis je eerst rechtstreeks naar Berlijn, en de volgende dag met de trein naar Praag. Vanaf april 2022 gaat er een directe nachttrein rijden naar de Tsjechische hoofdstad.

Treinreis naar Praag

Je kunt kiezen uit verschillende routes. Zo kun je via Frankfurt en Nürnberg reizen, maar ook via Berlijn. In de meeste gevallen is reizen via Berlijn het meest prettig: weinig overstappen en een betrouwbare aansluiting. In Nederland kun je dan in onder andere Amsterdam, Amersfoort, Deventer en Hengelo instappen op de trein naar Berlijn. In Berlijn heb je vervolgens voldoende tijd om iets te eten en vervolgens brengt de EuroCity je naar Praag. Dit is een mooie reis, die deels langs de rivier de Elbe loopt. De treinrit Berlijn – Praag duurt iets langer dan vier uur.

Stedentrip per trein naar Praag

Via onze zustersite Treinrondreis.nl kun je een complete stedentrip naar Praag boeken, uiteraard per trein. Je verblijft in goed gewaardeerde hotels, dichtbij het station én op loopafstand van het centrum. Het is ook mogelijk om een rondreis naar Praag te boeken. In dat geval zijn de reisdagen korter en bezoek je ook Berlijn en Würzburg of Nürnberg.

Nachttrein naar Praag

Vanaf april 2022 kun je naar verwachting rechtstreeks per nachttrein naar Praag. European Sleeper wil vanaf dat moment samen met RegioJet een directe nachttrein introduceren. De trein zal starten in Brussel, en via Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam naar de Tsjechische hoofdstad rijden. De verwachting is dat de trein rond 22:00 uur uit Rotterdam en rond 23:00 uur uit Amsterdam zal vertrekken, en rond 10:00 uur in Praag zal aankomen. Op de terugreis zal de trein vermoedelijk rond 19:00 uur gaan vertrekken, en de volgend ochtend vroeg in Amsterdam aankomen (rond 6:00 uur), en een uurtje later in Rotterdam. Zie: nachttrein Amsterdam – Praag.

Losse treintickets naar Praag

Bij NS International kun je vanaf € 37,90 een enkeltje kopen naar Praag. Dit tarief is beperkt beschikbaar. Mocht je via NS geen voordelige tickets kunnen vinden, dan kun je via Treinrondreis een los ticket aanvragen (via contact@treinrondreis.nl) voor € 60 per persoon, per enkele reis. Per boeking wordt er € 15 boekingskosten in rekening gebracht. Voor een zitplaatsreservering komt er € 4 euro per enkele reis en per persoon bij.

Bus Praag

Wil je rechtstreeks naar Praag? Dan is het voorlopig nog even wachten op de directe trein naar de Tsjechische hoofdstad. Je kunt wel de bus nemen, Flixbus laat namelijk directe bussen naar Praag rijden.

Stedentrip Trein Praag + Hotel: v.a. € 299 p.p.

€299 pp

Uitzicht op de Elbe
Hotels nabij centrum
Inclusief ontbijt
Reis per trein naar Praag en ontdek de geheimen van deze Gouden Stad. Onderweg heeft u bovendien uitzicht op de Elbe. In Praag heeft u alle tijd om de stad te verkennen. Uiteraard het oude centrum (UNESCO werelderfgoed), maar ook de Joodse wijk, de burcht van Praag en het Dansende Huis. Check de Stedentrip Praag: Trein + Hotel.

Veel gestelde vragen

This post was last modified on 17 mei 2021 22:29

Bekijk reacties

  • hallo mijn ouders willen graag met de trein zaterdag eerste klas reizen. Maar we hadden gekeken we kwamen op 600 euro retour uit. Dit moet toch ook goedkoper kunnen. Het gaat om van Zevenaar naar bodemais (duitsland) graag advies om goedkoper te gaan reizen. Bedankt Alvast Maike Rutten

  • dat kan voor minder-als je vooruit wilt boeken en zeker als je toch al vrij reizen in NL hebt. Koop dan via cd.cz, bvb vanaf Bentheim of Duisburg/Dusseldorf naar Praha (kies eventueel via Cheb), duurt wat langer, bespaart een bende! je hoeft dan enkel nog het stkje grens-die stad bij te kopen.

  • Goedemiddag,
    Is er al bekend of de nachttrein naar Praag in april er daadwerkelijk komt?
    Zo ja, kan ik boeken?

Share

Recent Posts

Arriva wil treindienst (Groningen -) Amsterdam – Parijs, 2x per dag

Arriva wil dagelijks een trein tussen Groningen en Parijs laten rijden. Arriva, de grootste concurrent…

5 uur terug

Nightjet naar Amsterdam geëvacueerd wegens brand in Oostenrijkse tunnel

Vanwege een brand in een tunnel hebben Oostenrijkse hulpdiensten vannacht 151 reizigers uit de Nightjet…

6 uur terug

Boete voor NS vanwege uitgedunde dienstregeling

NS krijgt een maximale boete van 1,5 miljoen euro opgelegd omdat de spoorvervoerder de dienstregeling vorig jaar…

2 dagen terug

Amsterdams treinverkeer voorlopig uit Utrecht geregeld

Sinds maandagmorgen wordt het treinverkeer in en rond Amsterdam vanuit Utrecht geregeld. Deze uitwijklocatie draait stabiel…

2 dagen terug

OVpay nu volledig uitgerold in Nederland

Reizen met het OV kan nu ook in de regio Rotterdam met de bankpas. Vanaf…

2 dagen terug

Eurostar blijft hoop houden op directe trein Amsterdam – Londen

Eurostar blijft met NS, ProRail en het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat in gesprek om…

3 dagen terug