Trein Praag : al vanaf € 37,90

Met de trein naar Praag? Dat kan vanuit Nederland met één overstap. De treinreis duurt vanuit Amersfoort dan twaalf uur. Vind je dat te lang? Geen probleem. Dan reis je eerst rechtstreeks naar Berlijn, en de volgende dag met de trein naar Praag. Vanaf 25 maart 2024 gaat er een directe nachttrein rijden naar de Tsjechische hoofdstad. Deze is te boeken via EuropeanSleeper.eu.

Treinreis naar Praag

Je kunt kiezen uit verschillende routes. Zo kun je via Frankfurt en Nürnberg reizen, maar ook via Berlijn. In de meeste gevallen is reizen via Berlijn het meest prettig: weinig overstappen en een betrouwbare aansluiting. In Nederland kun je dan in onder andere Amsterdam, Amersfoort, Deventer en Hengelo instappen op de trein naar Berlijn. In Berlijn heb je vervolgens voldoende tijd om iets te eten en vervolgens brengt de EuroCity je naar Praag. Dit is een mooie reis, die deels langs de rivier de Elbe loopt. De treinrit Berlijn – Praag duurt iets langer dan vier uur.

Stedentrip per trein naar Praag

Via onze zustersite Treinrondreis.nl kun je een complete stedentrip naar Praag boeken, uiteraard per trein. Je verblijft in goed gewaardeerde hotels, dichtbij het station én op loopafstand van het centrum. Het is ook mogelijk om een rondreis naar Praag te boeken. In dat geval zijn de reisdagen korter en bezoek je ook Berlijn en Würzburg of Nürnberg.

Nachttrein naar Praag

Vanaf 25 maart 2024 kun je rechtstreeks per nachttrein naar Praag. Deze kun je boeken via de website van European Sleeper. De trein start normaal gesproken omstreeks 19:20 uur in Brussel en gaat via Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam naar de Tsjechische hoofdstad. De verwachting is dat de trein rond 21:20 uur uit Rotterdam en rond 22:30 uur uit Amsterdam zal vertrekken, en rond 11:00 uur in Praag zal aankomen. Op de terugreis vertrekt de trein rond 18:00 uur, en de volgend ochtend vroeg in Amsterdam aankomen (rond 6:30 uur), en een uurtje later in Rotterdam. Zie de pagina nachttrein naar Praag.

Losse treintickets naar Praag

Bij NS International kun je vanaf € 37,90 een enkeltje kopen naar Praag. Dit tarief is beperkt beschikbaar. Mocht je via NS geen voordelige tickets kunnen vinden, dan kun je ook kijken bij de Tsjechische spoorwegen, cd.cz. Hier kun je vaak vanaf Amsterdam C, Amersfoort, Deventer en Hengelo tickets naar Praag kopen voor circa € 68. Voor een zitplaats komt er 3 euro per persoon per trein bij.

Bus Praag

Wil je rechtstreeks naar Praag? Dan is het voorlopig nog even wachten op de directe trein naar de Tsjechische hoofdstad. Je kunt wel de bus nemen, Flixbus laat namelijk directe bussen naar Praag rijden.

Stedentrip Trein Praag + Hotel: v.a. € 299 p.p.

€299 pp

Uitzicht op de Elbe
Hotels nabij centrum
Inclusief ontbijt
Reis per trein naar Praag en ontdek de geheimen van deze Gouden Stad. Onderweg heeft u bovendien uitzicht op de Elbe. In Praag heeft u alle tijd om de stad te verkennen. Uiteraard het oude centrum (UNESCO werelderfgoed), maar ook de Joodse wijk, de burcht van Praag en het Dansende Huis. Check de Stedentrip Praag: Trein + Hotel.

Veel gestelde vragen

This post was last modified on 7 april 2024 14:26

Share

Recent Posts

Zuid-Holland wil een landelijke centrale voor reishulp in ov

De provincie Zuid-Holland pleit voor een landelijke centrale voor mensen die hulp nodig hebben bij…

2 dagen terug

Koninklijk rijtuig overgedragen aan Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum is een bijzonder museumstuk rijker: vandaag werd het koninklijk rijtuig overgedragen aan het…

6 dagen terug

OVpay: vanaf nu mogelijk om met leeftijdskorting te reizen

Al een derde van de incidentele reizigers reist met OVpay, reizen met je betaalpas. Sinds…

6 dagen terug

Belgische reizigersorganisatie waarschuwt voor gevolgen snelle IC Brussel: ‘NMBS offert binnenlandse reiziger op’

Vanaf december is het mogelijk om 45 minuten sneller tussen Amsterdam en Brussel te treinen…

7 dagen terug

Reis goedkoper met de NS PrijsTijd Deal: tot wel 60% korting

Zonder abonnement tóch goedkoper reizen met NS. Dat kan met de NS PrijsTijd Deal. Wie…

1 week terug

Interrail geeft 20% korting op tickets geldig vanaf 1 september

Tot en met 18 juli krijg je 20% korting op alle Interrailtickets die geldig zijn…

1 week terug