Trein Praag : al vanaf € 37,90

Met de trein naar Praag? Dat kan vanuit Nederland met één overstap. De treinreis duurt vanuit Amersfoort dan twaalf uur. Vind je dat te lang? Geen probleem. Dan reis je eerst rechtstreeks naar Berlijn, en de volgende dag met de trein naar Praag. Vanaf 25 maart 2024 gaat er een directe nachttrein rijden naar de Tsjechische hoofdstad. Deze is te boeken via EuropeanSleeper.eu.

Treinreis naar Praag

Je kunt kiezen uit verschillende routes. Zo kun je via Frankfurt en Nürnberg reizen, maar ook via Berlijn. In de meeste gevallen is reizen via Berlijn het meest prettig: weinig overstappen en een betrouwbare aansluiting. In Nederland kun je dan in onder andere Amsterdam, Amersfoort, Deventer en Hengelo instappen op de trein naar Berlijn. In Berlijn heb je vervolgens voldoende tijd om iets te eten en vervolgens brengt de EuroCity je naar Praag. Dit is een mooie reis, die deels langs de rivier de Elbe loopt. De treinrit Berlijn – Praag duurt iets langer dan vier uur.

Stedentrip per trein naar Praag

Via onze zustersite Treinrondreis.nl kun je een complete stedentrip naar Praag boeken, uiteraard per trein. Je verblijft in goed gewaardeerde hotels, dichtbij het station én op loopafstand van het centrum. Het is ook mogelijk om een rondreis naar Praag te boeken. In dat geval zijn de reisdagen korter en bezoek je ook Berlijn en Würzburg of Nürnberg.

Nachttrein naar Praag

Vanaf 25 maart 2024 kun je rechtstreeks per nachttrein naar Praag. Deze kun je boeken via de website van European Sleeper. De trein start normaal gesproken omstreeks 19:20 uur in Brussel en gaat via Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam naar de Tsjechische hoofdstad. De verwachting is dat de trein rond 21:20 uur uit Rotterdam en rond 22:30 uur uit Amsterdam zal vertrekken, en rond 11:00 uur in Praag zal aankomen. Op de terugreis vertrekt de trein rond 18:00 uur, en de volgend ochtend vroeg in Amsterdam aankomen (rond 6:30 uur), en een uurtje later in Rotterdam. Zie de pagina nachttrein naar Praag.

Losse treintickets naar Praag

Bij NS International kun je vanaf € 37,90 een enkeltje kopen naar Praag. Dit tarief is beperkt beschikbaar. Mocht je via NS geen voordelige tickets kunnen vinden, dan kun je ook kijken bij de Tsjechische spoorwegen, cd.cz. Hier kun je vaak vanaf Amsterdam C, Amersfoort, Deventer en Hengelo tickets naar Praag kopen voor circa € 68. Voor een zitplaats komt er 3 euro per persoon per trein bij.

Bus Praag

Wil je rechtstreeks naar Praag? Dan is het voorlopig nog even wachten op de directe trein naar de Tsjechische hoofdstad. Je kunt wel de bus nemen, Flixbus laat namelijk directe bussen naar Praag rijden.

Stedentrip Trein Praag + Hotel: v.a. € 299 p.p.

€299 pp

Uitzicht op de Elbe
Hotels nabij centrum
Inclusief ontbijt
Reis per trein naar Praag en ontdek de geheimen van deze Gouden Stad. Onderweg heeft u bovendien uitzicht op de Elbe. In Praag heeft u alle tijd om de stad te verkennen. Uiteraard het oude centrum (UNESCO werelderfgoed), maar ook de Joodse wijk, de burcht van Praag en het Dansende Huis. Check de Stedentrip Praag: Trein + Hotel.

Veel gestelde vragen

This post was last modified on 7 april 2024 14:26

Share

Recent Posts

Reageren (tijdelijk?) uitgeschakeld op Treinreiziger.nl

Op de website Treinreiziger.nl is de mogelijkheid om te reageren op artikelen voorlopig uitgeschakeld. Dit…

4 uur terug

NS verkoopt ook Abellio Duitsland: in 20 jaar 260 miljoen in buitenland verloren

NS verkoopt zijn dochterbedrijf Abellio Duitsland aan de Duitse spooronderneming BeNEX, maakte het spoorwegbedrijf dinsdag…

2 dagen terug

ProRail: ook dit jaar veel hinder voor treinreizigers

Nederlandse treinreizigers moeten ook dit jaar rekening houden met verstoringen op het spoor. Daarvoor waarschuwt…

6 dagen terug

NS legt zaterdagavond treinverkeer drie minuten stil na mishandeling conducteur: ‘Kan zo niet langer’

Het treinverkeer wordt komende zaterdag om 22.30 uur drie minuten stilgelegd naar aanleiding van de…

1 week terug

NS past HSL-dienstregeling aan op snelheidsbeperkingen

NS past in juni de dienstregeling aan van treinen die over de HSL rijden. Op…

1 week terug

Vakbond na aanval op rijdend personeel: “Ingrijpen of wachten op dodelijk slachtoffer”

Opnieuw hebben twee hoofdconducteurs en een machinist (MCN) te maken met een ernstig geval van…

1 week terug