fbpx

Trein naar Toulouse

25 dec 2016 21:52

Trein Toulouse. Dat kan prima. Reis per Thalys naar Parijs en vervolgens per TGV of normale trein naar Toulouse. De treinreis duurt minimal 10 uur en kost ten minste 54 euro. 

Zoek treintickets Toulouse

Vanuit Nederland rijden er geen rechtstreekse treinen naar Toulouse. Ook vanuit België niet. Toch kun je met twee treinen (en een metrorit in Parijs) vanuit Nederland naar Toulouse reizen. Treinkaartjes zijn er in principe vanaf 54 euro, maar bijna altijd betaal je veel meer voor enkeltje. Vaak kost een enkeltje meer dan 100 euro. Minimaal 3 maanden voor vertrek, soms al vanaf 4 tot 5 maanden voor vertrek, kun je een ticket kopen. Eerlijk is eerlijk, de trein Toulouse is daarmee vaak langzamer en duurder dan het vliegtuig. KLM.com heeft rechtstreekse retourvluchten vanaf 109 euro. Natuurlijk kun je ook op vergelijkingssites kijken, of andere maatschappijen nog goedkoper zijn.

TGV Toulouse

Als je vanuit Nederland per trein naar Toulouse wil, dan kun je gebruik maken van de Thalys Amsterdam – Parijs. Deze komt aan te Gare du Nord, vanwaar de reis per metrolijn 4 (richting Porte d’Orleans) voortzet naar station Montparnasse. Deze transfer van circa 2 euro is niet bij een treinticket inbegrepen. Vanaf Montparnasse vertrekken er TGV treinen naar Toulouse. Treinkaartjes naar Toulouse worden zowel verkocht door NS International als SNCF Voyages. De tarieven kunnen verschillen. Zo verkoopt SNCF Voyages ook tickets voor de IDTGV naar Toulouse. Deze trein rijdt ongeveer 3x per dag, gecombineerd met een gewone TGV. De tickets voor de IDTGV zijn meestal echter goedkoper dan de normale TGV. Bij SNCF Voyages kun je deze verbindingen dus vinden, maar je kunt ook kijken op de speciale website iDTGV.com (Frans).


TGV Marseille – Parijs
 
1e klas in de TGV
 
2e klas TGV 

Reguliere Trein Toulouse

Er rijden niet alleen TGV treinen naar Toulouse, maar ook normale treinen. Een treinkaartje voor de gewone trein Parijs – Toulouse is al verkrijgbaar vanaf 15 euro! De normale treinen naar Toulouse vertrekken niet vanaf Montparnasse, maar vanaf Gare d’Austerlitz. Vanuit Nederland neem je gewoon de Thalys, die eindigt in Gare du Nord. Vanaf Gare du Nord reis je per metrolijn 5 (richting Place d’Italie) verder naar station Gare d’Austerlitz. De gewone trein naar Toulouse is weliswaar goedkoper, maar ook langzamer dan de TGV. Er rijdt ‘s nachts ook een nachttrein vanuit Parijs naar Toulouse. Die is rond zes uur in de ochtend in de Franse stad.

Andere alternatieven

Behalve de trein en het vliegtuig kun je ook met de bus naar de Zuid-Franse stad Toulouse. Echter, dit is niet zeer voordelig, en de reis duurt wel erg lang. Al snel 18 uur. Een enkeltje voor de bus varieert meestal tussen de 50 en 100 euro, zie o.a. Flixbus.nl.

Trein Marseille via Zon-Thalys

Rechtstreeks met de trein naar Marseille? Dat kan alleen in de zomer, dankzij de Zon-Thalys. De Zon-Thalys rijdt jaarlijks vanaf eind juni tot midden of eind augustus. Vanuit Nederland vertrekt deze trein naar de Franse havenstad vanuit Amsterdam, en stopt ook te Schiphol en Rotterdam. Treinkaartjes voor de Zon-Thalys naar Marseille zijn in de regel verkrijgbaar vanaf februari. Al vanaf 49 euro (beperkte beschikbaarheid, niet op iedere datum). Behoefte aan extra beenruimte, meer comfort, en een drankje en een versnapering? Reis dan 1e klas, al vanaf 79 euro. Te koop bij NS International en natuurlijk bij Thalys.com. Pluspunt van Thalys: uitgerust met gratis wifi.

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Shandra
5 jaren geleden

Ik wil mijn reactie geven. Trein moet sneller van A naar B maar de treinkaartje wordt er niet goedkoper door. Vanaf Rotterdam naar Spanje valencia is er ook geen accomodatie beschikbaar. Het is maar een zooitje lijkt het wel.Ik wil vanaf Rotterdam naar toulouse geen rechtsstreeks verbinding.
Nog altijd veel overstap en Frankrijk is er rommelig wat betreft openbaar vervoer. Ik kan van slag raken van de ingewikkelde situaties.