fbpx

Treindienst rondom Zwolle negen dagen aangepast

25 jul 2012 10:00

In Zwolle bouwt ProRail al een tijd aan een betere spoorinfrastructuur, het project ZwolleSpoort. In negen dagen wordt er veel werk aaneen verricht, zodat de werkzaamheden uiteindelijk minder tijd kosten.

De werkzaamheden, die voor aangepast treinverkeer zorgen van 28 juli tot en met 5 augustus, omvatten onder andere werkzaamheden voor het verbreden van de voetgangerstunnel van het station van vijf naar zeventien meter, een extra perron voor de Hanzelijn en de algehele modernisering van het spoor.

Weekend 28 en 29 juli
In het eerste weekend is er vanuit Zwolle alléén treinverkeer mogelijk naar Kampen. In de andere richtingen is er tot Meppel, Ommen, Nijverdal West en ´t Harde busvervoer in plaats van treinvervoer. Tussen ´t Harde en Meppel rijdt een non-stopbus, die dus Zwolle overslaat. De Intercity´s vanuit de Randstad naar het noorden eindigen in ´t Harde. Samen met de snelle bus tussen ´t Harde en Meppel is de extra reistijd naar het noorden gemiddeld beperkt tot een halfuur.

Doordeweeks 30 juli tot en met 3 augustus
In de week zelf rijden er meer treinen rond Zwolle. Er is geen treinverkeer mogelijk naar Nijverdal West en ´t Harde; daar rijden bussen. Treinen rijden dus wel tussen Zwolle en Meppel, elk halfuur, maar reizigers tussen de Randstad en het noorden reizen het best met de non-stopbus ´t Harde-Meppel; dat is sneller dan naar Zwolle reizen en daar op de trein stappen.

In de spitsen rijden er tussen ´t Harde en Kampen non-stopbussen, die dus Zwolle mijden en reizigers een overstap en tijd schelen. In de ochtendspits rijden ze alléén van Kampen naar ´t Harde en in de avondspits alléén de andere kant op.

Weekend 4 en 5 augustus
In dit weekend is er alleen busstation Zwolle; er rijden helemaal geen treinen. In alle richtingen rijden bussen. Voor reizigers tussen de Randstad en het noorden is de non-stopbus tussen ´t Harde en Meppel nog steeds het snelst.

Reisinformatie
In de Reisplanner van de NS is de aangepaste dienstregeling te vinden. Voor de werkzaamheden rondom Zwolle heeft de NS een apart twitteracount aangemaakt, @NS_Zwolle. Tijdens de werkzaamheden wordt er ´live´ vanaf het station informatie getweet over de huidige situatie. Ook kunnen er vragen worden gesteld.

Herfst
In de herfst wordt het treinverkeer nogmaals volledig stilgelegd rondom Zwolle om werkzaamheden sneller te kunnen verrichten; dat duurt van 12 tot en met 14 oktober. De situatie is dan hetzelfde als in het weekend van 4 en 5 augustus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *