fbpx

Treinen gaan in herfst Amsterdam Muiderpoort mogelijk overslaan

24 sep 2009 11:56

Als er in de herfst veel treinen te laat zijn, wil NS de treinen vanaf Amsterdam Muiderpoort richting Breukelen en Gouda schrappen. Met de maatregel hoopt NS op een betere punctualiteit. Door de maatregel zouden zo´n 2.500 reizigers gedupeerd worden. 9.000 andere reizigers zouden daar juist voordeel bij moeten hebben.

NS wil alleen de treinen bij Amsterdam Muiderpoort schrappen als de betreffende stoptrein in een week vaker dan 30% te laat is, en landelijk meer dan 20% van de treinen te laat zouden zijn. In een gemiddelde week rijdt 13% van de treinen te laat, maar in de herfst ligt dit percentage altijd beduidend hoger, met deze maatregel wil NS extra vertraging voorkomen. Het gevolg is wel dat er vanaf Amsterdam Muiderpoort daardoor geen treinen meer stoppen richting Breukelen, Utrecht en Gouda. Deze reizigers zouden dan vanaf een ander station moeten gaan reizen. 

Het is voor het eerst dat NS een dergelijke maatregel voorstelt. Consumentenorganisaties reageren negatief op de voorstellen. Zij hebben principiële, praktische en politieke bezwaren tegen de maatregel. Of NS het advies van de consumentenorganisaties overneemt, of toch de maatregel doorvoert is nu nog niet bekend.

Foto: www.enkelspoor.nl