fbpx

Treinen rustig op Koningsdag

27 apr 2016 13:54

Het is woensdag op Koningsdag rustiger in de treinen dan andere jaren. Normaal zijn de treinen op Koningsdag juist erg druk, maar door door het slechte weer gaan minder mensen op pad. Vooral in de ochtend was het rustig. Later op de dag werd het rond de stations Amsterdam Zuid en Alkmaar alsnog drukker. 

"Je merkt dat het weer van invloed is. Het is echt rustig´´, zei een woordvoerster van NS rond het middaguur. Op een dorsnee Koningsdag vervoert NS zo´n 270.000 treinreizigers naar de hoofdstad. Ook de treinen rond Eindhoven en Breda zijn dan vaak drukker. Zo vervoerde NS in 2014 zo´n 64.000 mensen met de trein naar Eindhoven en 31.000 feestvierders naar Breda. Duidelijk is dat dergelijke cijfers in 2016 niet gehaald zullen worden, maar hoeveel oranjefans precies de trein hebben genomen is onbekend. De NS houdt dit jaar geen tellingen bij van het aantal passagiers.

NS rijdt op Koningsdag altijd via een Oranje dienstregeling. Diverse treinen zijn dan langer, en op sommige trajecten moeten treinreizigers rekening houden met extra overstappen. Zo rijden er vandaag geen internationale treinen van en naar Amsterdam Centraal. Die rijden van en naar Schiphol, Amersfoort en Utrecht.