fbpx
reisinformatie

Treinen Utrecht voorzichtig weer op gang

(Novum) – De treinen rond Utrecht komen na 16.00 uur weer voorzichtig op gang na een stremming door een brand. De brand beschadigde een transformatorhuisje waardoor vier treinen stil kwamen te staan en een deel van de sporen rond de stad niet gebruikt kon worden. De stroom is nu omgeleid, maar de gevolgen van de brand kunnen nog dagen duren.

Het duurt volgens een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail nog een tijd voor het treinverkeer weer op gang komt. Dat heeft ermee te maken dat door de stremming veel treinen nu op de verkeerde plek staan.

De komende dagen kunnen er ook nog problemen zijn. Door de brand is er volgens ProRail minder stroom beschikbaar voor de treinen en het spoor.

Door de storing strandden vier treinen. De passagiers konden anderhalf tot twee uur nergens heen. Daarna konden ze de treinen onder begeleiding verlaten. De ProRail-zegsman betreurt het dat ze zo lang in de trein moesten blijven.

De brand ontstond na een explosie in een transformatorhuisje, een zogenaamd onderstation, bij Lunetten. De oorzaak moet nog nader worden bekeken, maar vermoedelijk gaat het om een kortsluiting.