X

Treinactie: OV-Dagkaart € 17 vanaf 4 september bij Primera

Foto: Stefan Verkerk

 • 17-
 • OV Dagkaart Dal (wegwerpkaartje)
 • Reizen t/m 19 november (niet tijdens spits)

Goed nieuws: je kunt tot en met zondag 17 september bij Primera terecht voor goedkope treinkaartjes. Maar wees snel, want: OP = OP. Het gaat om een OV-dagkaart. Het is dus eigenlijk meer dan een treinkaartje, want je kunt er ook mee reizen in de bus, tram en metro! En dat voor slechts 17 euro. Het betreft een wegwerpkaartje. De kaartjes zijn in de daluren geldig t/m 19 november 2017. Let op: bij een aantal vestigingen is dit kaartje al uitverkocht.

De OV-Dagkaart is doordeweeks niet geldig tussen 6:30 – 9:00 uur en tussen 16:00 – 18:30 uur. Bij NS is het moment van inchecken daarbij bepalend. Ook te gebruiken in het weekend. In het weekend zijn er geen tijdsbeperkingen en kan er kris, kras door Nederland worden gereisd. Bij de trein moet er per vervoerder worden in- en uitgecheckt. Bij de bus en tram moet er bij ieder voertuig worden in- en uitgecheckt.

Te koop
Je kunt dit kaartje alleen kopen bij de winkels van Primera. Primera heeft 490 winkels in Nederland. De verkoopperiode loopt tot en met 17 september. Wil je online een kaartje kopen? Dan kan je gebruik maken van een alternatieve actie van de Spoordeelwinkel. Daar koop je een 2e klas dagretour (ook geldig tijdens de avondspits) voor 19 euro. Of een 1e klas dagretour voor slechts 23,-. Deze alternatieven zijn alleen geldig in de trein. De dagkaart van Primera is niet beschikbaar in een 1e klas variant.

Bijzondere actie
Er zijn wel vaker goedkope treinkaartjes te koop. Het bijzondere is dat dit meer is dan een treinactie. Tot nu toe is er nooit gestunt met OV-dagkaarten die ook doordeweeks geldig zijn. Wel had Kruidvat in het verleden OV-dagkaarten voor het weekend te koop, maar dat is al meer dan twee jaar geleden. Op de laatste Kruidvat-treinactie was veel kritiek, omdat de NS Dagkaart niet meer als wegwerpkaartje werd aangeboden. Voor veel mensen zal de Primera-actie daarom een verademing zijn: weer een goedkoop treinkaartje op een wegwerpkaartje.

Veel gestelde vragen over Primera-treinkaartje / OV-dagkaart

 • Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis
 • Kinderen 4 t/m 11 jaar kunnen beter met een Railrunner reizen, die kost 2,50 euro (prijs 2017).
 • Of: bestel Kids Vrij voor eenmalig 0,01 euro. Een persoonlijke ov-chipkaart voor het kind is dan wel noodzakelijk.
 • Kinderen van 12 jaar en ouder kunnen prima dit treinkaartje gebruiken.

Ja, in vrijwel alle bussen, trams en metro’s binnen Nederland. Alleen nachtbussen zijn uitgezonderd en speciaal evenementen vervoer. Ook is de OV-Dagkaart niet geldig in de waterbus. Lijnen die de grens overschrijden zijn ook niet inbegrepen.

Op deze pagina van de website van Primera kun je een winkel zoeken.

Thalys: Deze treinactie is NIET geldig in de Thalys.
Intercity Direct: De Intercity Direct is de speciale trein die via de hogesnelheidslijn rijdt. Deze trein verbind Amsterdam via Schiphol en Rotterdam met Breda. Je kunt van deze trein gebruik maken, maar op het traject Schiphol – Rotterdam (en v.v.) is een toeslag verplicht en die is niet inbegrepen. De toeslag moet voor instappen worden gekocht en bedraagt 2,40 euro per persoon per enkele reis. De toeslag is te koop op ns.nl en bij de kaartautomaat op het station. Als je een ov-chipkaart hebt kun je de toeslag ook laden op de ov-chipkaart op het perron. Wil je geen toeslag betalen? Dan kun je gebruik maken van de reguliere intercity. Daarvoor geldt geen toeslag. Die doet er wel langer over.
ICE: ICE is de Duitse hogesnelheidstrein die Amsterdam met Frankfurt en Basel verbind. In Nederland stopt de trein in Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Arnhem. Je kunt binnen Nederland gebruik maken van de ICE, mits je vooraf een toeslagkaartje koopt a 2,40 euro per persoon per enkele reis. De ICE rijdt slechts enkele keren per dag. De gewone intercity is gewoon toeslagvrij en verbind deze plaatsen circa 4x per uur. Je kunt dus prima een paar minuten wachten en toeslagvrij reizen.
Intercity Brussel en Intercity Berlijn: Het treinkaartje is binnen Nederland gewoon geldig in de intercity Amsterdam – Brussel en in de trein Amsterdam – Berlijn. Als je de grens wil passeren heb je uiteraard een extra treinkaartje nodig.

Ja. Praktisch tot en met de laatste trein of reguliere bus / tram. Niet geldig in nachtbussen. En voor de trein geldt: geldig tot uiterlijk 4:00 uur de volgende ochtend.

Bij alle bedrijven. Dus of het nu RET (Rotterdam), HTM (Den Haag) of GVB (Amsterdam) is, het maakt niet uit. Ook bij Connexxion, Arriva, Syntus, QBuzz, Breng en EBS. En uiteraard bij NS. Je mag van iedere lijn gebruik maken. Uitgezonderd nachtbussen, evenementenvervoer en de waterbus.

Ja. De spitsbeperkingen zijn zowel van toepassing bij de trein, als ook bij bus, tram en metro.

Samenvatting Primera-treinkaartje / OV-dagkaart:

Verkoopperiode: 4 t/m 17 september
Reisperiode: 4 september t/m 19 november
Beperkingen: Doordeweeks niet geldig tussen 6:30-9:00 en 16:00-18:30 uur.
Geldigheid: In (vrijwel) alle treinen, bussen, trams en metro’s binnen Nederland
Prijs: 17 euro
Te koop bij: alle 490 Primera-winkels
Soort ticket: Wegwerpkaartje

Zo mis je nooit meer een treinactie: 

Het beste wat je kunt doen is onze app Treinkaartjes installeren. Je krijgt bij iedere aantrekkelijke nieuwe treinactie een push (circa 2x per maand). De app is er voor zowel Android als iPhone. Ook de prijsvergelijker is in de app inbegrepen. Maar je kunt ook op de hoogte blijven via de nieuwsbrief. Of: volg ons op Facebook. Op Facebook delen we alle mooie treinacties, maar zo nu en dan ander interessant ov-nieuws.

Tip onze redactie
De tip voor deze treinactie is binnengekomen via contact@treinreiziger.nl en afkomstig van René Gerhards. Zijn tip wordt beloond met een gratis treinkaartje.

This post was last modified on September 18, 2017, 7:36 am

Treinreiziger.nl (Hildebrand) :

Bekijk reacties (169)

  • Formeel niet, maar ik verwacht niet dat de buschauffeur er moeilijk over doet. Je kan namelijk gewoon inchecken, en de chauffeur is waarschijnlijk niet bekend met de voorwaarden en ziet dat u ingechekt bent.

  • De kaartjes waren kennelijk een groter succes dan voorzien. De kans is dan ook groot, lijkt mij, dat deze actie nog eens terug gaat komen.

 • Super fijne actie! Helemaal omdat het geen e-ticket was.
  Door deze actie werd mogelijk gemaakt wat anders niet had gekund!
  Bedankt!

 • Het vergt wel een hele studie met al die verschillende dagkaarten. Had me niet gerealiseerd dat die spitstijden ook voor tram, metro en bus gelden. Vooral ook omdat die 'avond'spits best vroeg begint.

  • Inderdaad. Door in te checken bij paaltjes van de OV-chipkaart. Bij de trein hetzelfde.

 • goede middag ik heb zon ov kaart voor 1 dag moet ik die nog activeren ik zie dat nergens er bij staan maar vraag het even voor se zekerheid

  • Gewoon als je gaat reizen inchecken bij de poortjes / paaltjes, en meer dan dat hoef je niet te doen.

 • Kan ik met dit ticket ook reizen met de SB58 Nijmegen-Emmerich? Deze lijn wordt uitgevoerd door NIAG, maar de OV Chip is op het gehele traject te gebruiken.

 • Er wordt gezegd: lijnen die de grens overschrijden zijn niet inbegrepen, maar hoe moet ik dit opvatten? Ik weet dat er buslijnen zijn waarmee het mogelijk is om op saldo naar Duitse steden te reizen en ik kan begrijpen dat het niet toegestaan is om deze dagkaart te gebruiken voor een rit over de grens maar ik ga er van uit dat als ik een dergelijke buslijn gebruik, maar alleen op het NL deel van het traject, dat geen probleem zal moeten zijn.
  Nog belangrijker: in het verleden waren trein-dagkaarten wel geldig tot aan de grens, ik mocht dus bijvoorbeeld een retour Roosendaal-Antwerpen * NS-traject gratis *, oftewel NL 100%, samen met zo'n dagkaart gebruiken. Is dit niet toegestaan met dit kaartje?

  • Ik heb inmiddels een reactie ontvangen van NS Internationaal en deze dagkaart is, in de trein, wél geldig tot aan de grens.