fbpx
Foto: Stefan Verkerk

Treinactie: OV-Dagkaart € 17 vanaf 4 september bij Primera

21 aug 2017 14:02

Deze actie is voorbij. Vind een alternatief via onze prijsvergelijker
 • 17-
 • OV Dagkaart Dal (wegwerpkaartje)
 • Reizen t/m 19 november (niet tijdens spits)

Goed nieuws: je kunt tot en met zondag 17 september bij Primera terecht voor goedkope treinkaartjes. Maar wees snel, want: OP = OP. Het gaat om een OV-dagkaart. Het is dus eigenlijk meer dan een treinkaartje, want je kunt er ook mee reizen in de bus, tram en metro! En dat voor slechts 17 euro. Het betreft een wegwerpkaartje. De kaartjes zijn in de daluren geldig t/m 19 november 2017. Let op: bij een aantal vestigingen is dit kaartje al uitverkocht.

De OV-Dagkaart is doordeweeks niet geldig tussen 6:30 – 9:00 uur en tussen 16:00 – 18:30 uur. Bij NS is het moment van inchecken daarbij bepalend. Ook te gebruiken in het weekend. In het weekend zijn er geen tijdsbeperkingen en kan er kris, kras door Nederland worden gereisd. Bij de trein moet er per vervoerder worden in- en uitgecheckt. Bij de bus en tram moet er bij ieder voertuig worden in- en uitgecheckt.

Wil je tijdens de avondspits kunnen reizen? Dan kun je een 2e klas dagretour kopen voor 19 euro. Of koop een 1e klas dagretour voor slechts 23,-. De dagretours zijn alleen geldig in de trein.

Geldig
Je kunt met dit treinkaartje reizen naar ieder station in Nederland. Je kunt gebruik maken van alle intercity’s en Sprinters. Ook kun je gebruik maken van de Intercity Berlijn en Intercity Brussel (binnen Nederland). Alleen als je met snelle Intercity Direct via de hogesnelheidslijn reist (Schiphol – Rotterdam v.v.) of de ICE moet je een toeslag betalen (zie veel gestelde vragen). De OV-dagkaart van Primera is niet geldig in nachtbussen, niet in de waterbus en niet in de Thalys. Verder kunnen we je melden dat je kunt reizen tot en met de laatste trein.

Te koop
Je kunt dit kaartje alleen kopen bij de winkels van Primera. Primera heeft 490 winkels in Nederland. De verkoopperiode loopt tot en met 17 september. Wil je online een kaartje kopen? Dan kan je gebruik maken van een alternatieve actie van de Spoordeelwinkel. Daar koop je een 2e klas dagretour (ook geldig tijdens de avondspits) voor 19 euro. Of een 1e klas dagretour voor slechts 23,-. Deze alternatieven zijn alleen geldig in de trein. De dagkaart van Primera is niet beschikbaar in een 1e klas variant.

Bijzondere actie
Er zijn wel vaker goedkope treinkaartjes te koop. Het bijzondere is dat dit meer is dan een treinactie. Tot nu toe is er nooit gestunt met OV-dagkaarten die ook doordeweeks geldig zijn. Wel had Kruidvat in het verleden OV-dagkaarten voor het weekend te koop, maar dat is al meer dan twee jaar geleden. Op de laatste Kruidvat-treinactie was veel kritiek, omdat de NS Dagkaart niet meer als wegwerpkaartje werd aangeboden. Voor veel mensen zal de Primera-actie daarom een verademing zijn: weer een goedkoop treinkaartje op een wegwerpkaartje.

Veel gestelde vragen over Primera-treinkaartje / OV-dagkaart

 • Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis
 • Kinderen 4 t/m 11 jaar kunnen beter met een Railrunner reizen, die kost 2,50 euro (prijs 2017).
 • Of: bestel Kids Vrij voor eenmalig 0,01 euro. Een persoonlijke ov-chipkaart voor het kind is dan wel noodzakelijk.
 • Kinderen van 12 jaar en ouder kunnen prima dit treinkaartje gebruiken.

Ja, in vrijwel alle bussen, trams en metro’s binnen Nederland. Alleen nachtbussen zijn uitgezonderd en speciaal evenementen vervoer. Ook is de OV-Dagkaart niet geldig in de waterbus. Lijnen die de grens overschrijden zijn ook niet inbegrepen.

Op deze pagina van de website van Primera kun je een winkel zoeken.

Thalys: Deze treinactie is NIET geldig in de Thalys.
Intercity Direct: De Intercity Direct is de speciale trein die via de hogesnelheidslijn rijdt. Deze trein verbind Amsterdam via Schiphol en Rotterdam met Breda. Je kunt van deze trein gebruik maken, maar op het traject Schiphol – Rotterdam (en v.v.) is een toeslag verplicht en die is niet inbegrepen. De toeslag moet voor instappen worden gekocht en bedraagt 2,40 euro per persoon per enkele reis. De toeslag is te koop op ns.nl en bij de kaartautomaat op het station. Als je een ov-chipkaart hebt kun je de toeslag ook laden op de ov-chipkaart op het perron. Wil je geen toeslag betalen? Dan kun je gebruik maken van de reguliere intercity. Daarvoor geldt geen toeslag. Die doet er wel langer over.
ICE: ICE is de Duitse hogesnelheidstrein die Amsterdam met Frankfurt en Basel verbind. In Nederland stopt de trein in Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Arnhem. Je kunt binnen Nederland gebruik maken van de ICE, mits je vooraf een toeslagkaartje koopt a 2,40 euro per persoon per enkele reis. De ICE rijdt slechts enkele keren per dag. De gewone intercity is gewoon toeslagvrij en verbind deze plaatsen circa 4x per uur. Je kunt dus prima een paar minuten wachten en toeslagvrij reizen.
Intercity Brussel en Intercity Berlijn: Het treinkaartje is binnen Nederland gewoon geldig in de intercity Amsterdam – Brussel en in de trein Amsterdam – Berlijn. Als je de grens wil passeren heb je uiteraard een extra treinkaartje nodig.

Ja. Praktisch tot en met de laatste trein of reguliere bus / tram. Niet geldig in nachtbussen. En voor de trein geldt: geldig tot uiterlijk 4:00 uur de volgende ochtend.

Bij alle bedrijven. Dus of het nu RET (Rotterdam), HTM (Den Haag) of GVB (Amsterdam) is, het maakt niet uit. Ook bij Connexxion, Arriva, Syntus, QBuzz, Breng en EBS. En uiteraard bij NS. Je mag van iedere lijn gebruik maken. Uitgezonderd nachtbussen, evenementenvervoer en de waterbus.

Ja. De spitsbeperkingen zijn zowel van toepassing bij de trein, als ook bij bus, tram en metro.

Samenvatting Primera-treinkaartje / OV-dagkaart:

Verkoopperiode: 4 t/m 17 september
Reisperiode: 4 september t/m 19 november
Beperkingen: Doordeweeks niet geldig tussen 6:30-9:00 en 16:00-18:30 uur.
Geldigheid: In (vrijwel) alle treinen, bussen, trams en metro’s binnen Nederland
Prijs: 17 euro
Te koop bij: alle 490 Primera-winkels
Soort ticket: Wegwerpkaartje

Zo mis je nooit meer een treinactie: 

Het beste wat je kunt doen is onze app Treinkaartjes installeren. Je krijgt bij iedere aantrekkelijke nieuwe treinactie een push (circa 2x per maand). De app is er voor zowel Android als iPhone. Ook de prijsvergelijker is in de app inbegrepen. Maar je kunt ook op de hoogte blijven via de nieuwsbrief. Of: volg ons op Facebook. Op Facebook delen we alle mooie treinacties, maar zo nu en dan ander interessant ov-nieuws.

Tip onze redactie
De tip voor deze treinactie is binnengekomen via contact@treinreiziger.nl en afkomstig van René Gerhards. Zijn tip wordt beloond met een gratis treinkaartje.

169 gedachten aan “Treinactie: OV-Dagkaart € 17 vanaf 4 september bij Primera”

 1. lenie hofman schreef:

  toppie💋

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Dankjewel

   1. petra holthuijsen schreef:

    Ja ik ga er 2kopen zodat ik oktober ook kan reizen

 2. cisca schreef:

  hartstikke leuk zoiets vaker doen

 3. Annemie Jonkergouw schreef:

  Geweldig. Heb al 6 treinkaartjes gehad deze zomer. Alleen jammer datje zo slecht met je fiets naar binnen kunt. Dat is alleen in de sprinter zo gemakkelijk. Heb 2 keer gehad dat ik bezig was mijn fiets in de trein te krijgen en dat de conducteur de deuren dicht deed. Was verplicht een uur te wachten op de volgende trein. Dus geen gezellige dagjes uit. Gr. Annemie Jonkergouw

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   De capaciteit voor de fiets vormt in de zomermaanden inderdaad een probleem. Helaas. De OV-fiets kan soms een oplossing zijn.

  2. lenny schreef:

   ja dat hadden wij ook en de perrons zijn soms zo hoog, om dan je fiets er in te tillen , is best zwaar..mijn man neemt tegenwoordig een ov fiets

   1. Ferdinand schreef:

    Hoe hoger de perrons, hoe fijner! Alleen de instap van de trein moet lager!

  3. Margreet Turenhout schreef:

   Ja voor relaxed met je fiets met de trein mee gaan moet je in Duitsland zijn, daar zijn de treinen er veel beter op ingericht.
   In Nederland is dat echt behelpen!
   Groet Margreet.

 4. Anne schreef:

  Lijkt me een fijne actie! Ik heb nog wel een vraag: voor mijn opleiding vertrek op donderdagen om 06.04 uur vanuit Groningen naar ‘s Hertogenbosch. In Utrecht stap ik over. Kan ik dehele reis gebruikmaken van deze kaart of alleen tot Utrecht?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Heel de reis, omdat je bij de trein per vervoerder in- en uitcheckt en de hele reis bij NS maakt.

   1. anne schreef:

    Bedankt voor je reactie, dan ga ik ze zeker aanschaffen , ook al kan ik er ‘s middags geen gebruik van maken. Scheelt per dag toch €9,-!

    1. J. Peters schreef:

     Omdat de incheck tijd bepalend is bij NS, zou je eventueel ook de terugweg gebruik kunnen maken van dit actie kaartje. Namelijk zo: ‘s-Hertogenbosch is niet afgesloten met poortjes en heeft alleen chip palen. Je zou daarom in principe als je de mogelijkheid daartoe hebt,het station rond 15:50uur kunnen betreden voor de incheck voor je terugreis, om daarna weer terug te gaan naar hetgeen je in ‘s-Hertogenbosch was. Op je feitelijke terugweg tijdens de spits sta je dan al ingecheckt en kun je zonder de incheckpaal te gebruiken, rechtstreeks naar je trein toe lopen. Je bent immers al ingecheckt voor 16:00uur en je mag je reis bij NS gewoon tijdens de spits afmaken

    2. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

     De regel is: binnen 30 minuten na inchecken dien je vertrokken te zijn. Alleen als dit door een storing of vertraging niet lukt, is dit geen probleem. In de praktijk letten weinig conducteurs hoe laat er is ingecheckt en of dit een logische tijd is.

    3. Nicola schreef:

     Het antwoord van Treinreiziger had ik al eens ergens gelezen. “In de praktijk letten weinig…”. Maar het was ook zo tijdens mijn laatste treinreis op een door mij geprint e-ticket dat beide conducteurs (heen en terug) mij om mijn ID vroegen! Dat was nog nooit gebeurd, terwijl ik daarvoor al meerdere malen met een e-ticket had gereisd. Dus, geen risico nemen, methinks.

   2. Ferdinand schreef:

    Geldt dat ook voor busvervoerders?

 5. Annelie van Dijk schreef:

  Fantastisch. Wil graag met mijn vriendin vanuit Utrecht naar mijn geboortestad Groningen. Het zou een heel mooie prijs daarvoor zijn!

 6. Anoniem schreef:

  O wat ben ik blij met dat primera die gewone kaartjes verkoopt ik loop er 4 september ditect kaartjes ..ja kruitvat heeft daad strop aan gehad maar primera toppy dat julli ze nu weer hebben ben heel blij djw

 7. Joke bakker schreef:

  Ik ben zo blij primera dat julli ze nu weer verkopen ..4 september koop ik er 4 jammer voor julli kruitvat maar hier hebben we meer aan en kunnen gaan wanneer we willen super toppy

 8. hvd schreef:

  Er staat : De OV-Dagkaart is doordeweeks niet geldig tussen 6:30 – 9:00 uur.
  Mag je tussen 6:30 en 9:00 uur niet reizen, of mag je tussen die tijd niet inchecken ?
  M.a.w. wanneer je om 06:00 uur incheckt, kan je dan gewoon doorreizen tussen 6:30 en 9:00 uur ?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Bij NS is de inchecktijd bepalend. Ik verwacht dat dit bij alle vervoerders zo is, maar daar durf ik niet met zekerheid op te antwoorden.

 9. Bernard schreef:

  Geldt de beperkingen mbt het reizen in de spits alleen voor de trein of ook voor de andere soorten OV?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Voor allebei.

 10. Patricia schreef:

  Als je een kind van 9 hebt moet je dan een kaart apart voor hem kopen?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Nee, dan kun je op het station voor 2,50 euro een railrunner kopen. Als het kind een persoonlijke ov-chipkaart heeft kun je ook gratis Kids Vrij aanvragen (eenmalig 1 cent).

 11. Wendy schreef:

  Dus voor 17 euro na 9 uur reizen met trein en met de metro? Dus dus 1 kaart bijv heen en weer van assen rotterdam en daar met metro en dan weer terug naar assen?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Dat klopt. Je mag kris, kras door Nederland met trein, tram, metro en bus. Dus ook van Assen naar Rotterdam en terug. Maar ook van Assen, naar Amsterdam, en daarna naar Rotterdam en dan weer terug. Kan allemaal. Niet geldig tussen 6:30-9:00 uur en 16:00-18:30 uur. Bij NS geldt dat inchecktijd bepalend is. Als je even voor 16:00u incheckt, dan kun je wel de reis afmaken (bij NS).

   1. Jasmijn schreef:

    Dus als ik s’morgens 5.55 uur incheck mag dit ook

 12. Anja schreef:

  Tijd van de NS is bepalend:
  Vraag 1: Maar ik start mijn reis met de bus, stap in de bus om ca. 08.30 en stap daarna in de trein om 09.00 uur. Kan ik dan het bewuste kaartje NIET voor de bus gebruiken? (bus dus met mijn OV)
  Vraag 2: En dan ga ik terug. Pak de trein net even voor 16.00 uur en stap uit om ca 16.45 uur., En pak dan die bus weer naar huis om ca 16.55 uur. Hoe zit het dan met dat busritje?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Vraag 1: Tussen 6:30-9:00 uur niet geldig, dus u kunt het kaartje inderdaad niet voor de bus gebruiken.
   Vraag 2: U moet bij de bus weer opnieuw inchecken. Het is inmiddels 16:55 uur, en dus is uw kaartje niet geldig. Het is immers tussen 16:00 – 18:30 uur.

   1. Wendy schreef:

    Dus inc metro erbij das niet duur
    En bij elke primera te koop?

    1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

     Goed begrepen. Maar wel pas vanaf 4 september.

 13. Matthias schreef:

  Ik vond die actie met de Kruidvat e-tickets trouwens helemaal niet zo vervelend. Gewoon uploaden in je NS Xtra-app op je telefoon en geen gedoe met in-uitchecken per vervoerder. En dus op die manier ook geen gedoe met printen.

 14. Thérèse schreef:

  Geweldig. Een vraagje nog.
  Mag ik mijn hondje meenemen in de trein en/of bus metro.
  Bij voorbaat dank.

 15. P Heesakkers schreef:

  U ziet heel veel vragen heel veel onduidelijkheid en onzekerheid dus. Vast en zeker strijkt in dit geval Primera ook een goed of best bedrag op. Betekent eigenlijk en is duidelijk, dat in dit geval N.S. haar prijzen best veel kan matigen in hun normaal gangbare ritprijzen, als op de O.V./chipkaarten of passen. Geef ons dan maar de vroeger gamakkelijker kaartjes terug. Was begrijpelijk en overzichtelijk

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   a) Het artikel wordt heel vaak gelezen. Veel vragen worden al in de tekst beantwoord. Andere vragen zouden ook bij een normaal kaartje gesteld kunnen worden (hoe zit het met honden, kinderen, fietsen, etc). Dus waarin zit de onduidelijkheid precies. Wat zou niet duidelijk zijn?
   b) De marges zijn voor Primera, Hema, Blokker en dergelijke zeer klein. Waarom verkopen ze dan toch graag van dit soort kaarten? Omdat het mensen naar de winkels trekt. En dan kopen ze ook weer andere producten. Je kan bij elk product zeggen dat het best goedkoper kan omdat er regelmatig aanbiedingen van zijn. In zekere zin is dat ook zo. Toch hebben aanbiedingen een functie. Op Facebook zie ik genoeg mensen die nu speciaal besluiten op pad te gaan omdat er een actie is. Zouden ze dat ook gedaan hebben als het kaartje blijvend voordelig was? Deze actie kaartjes zijn bovendien alleen buiten de spits geldig, de normale tarieven heel de dag.

 16. Anna Bolhuis schreef:

  Kan ik vanuit de trein met hetzelfde kaartje in een bus verder nadat ik uitgecheckt heb?

  1. Hildebrand (Treinreiziger.nl) schreef:

   Precies. Dan check je bij de bus weer in- en uit.

 17. Anja schreef:

  Zijn de kaartjes ook geldig in het weekend of alleen doordeweeks.

  1. Hildebrand (Treinreiziger.nl) schreef:

   Ook in het weekend, zonder tijdsbeperkingen. Staat ook in de tekst 🙂

 18. Carla schreef:

  Fantastisch!!

 19. Chantalle schreef:

  Kan ik met dit kaartje door de week op en neer naar Amsterdam en heeft mijn dochter van 11 ook zo’n kaartje nodig ?

  1. Hildebrand (Treinreiziger.nl) schreef:

   Uiteraard kun je er mee op en neer naar Amsterdam. Voor kinderen t/m 11 jaar kun je bij de automaat of op NS.nl een Railrunner kopen voor 2.50 euro.

 20. Ans schreef:

  Kan ik dit kaartje ook gebruiken bij Arriva ?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ja.

 21. Johannes schreef:

  Is de Primera dagkaart dan ook op de Arriva bus van Alkmaar naar Leewarden geldig?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ja.

 22. Leroy schreef:

  Kun je deze ook gebruiken voor bussen vanaf harderwijk naar walibi lijn 247? En is t zeker dat deze actie vanaf maandag te krijgen is

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Heb je dit ook gezien? http://www.treinreiziger.nl/walibi-met-korting/ er is tot en met 31 augustus een combi actie te koop voor Walibi, reizen kan ook nog in september. En wij hebben geen informatie dat deze niet geldig zou zijn in lijnen naar attractieparken, dus ja, daar mag je wel vanuit gaan. We hebben een interne nieuwsbrief gezien dat de verkoop maandag gaat starten, inclusief afbeeldingen van het kaartje

 23. Gerda schreef:

  Kan ik er door de week en in t weekend mee van Almelo naar Gilze-Rijen en op een andere dag terug met nog een kaartje?

 24. Chris schreef:

  De reis om 00:01 beginnen en reizen tot 02:00 in de volgende nacht… zou het kunnen?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   U kunt niet voor 0:00 uur inchecken, want anders is het kaartje op de verkeerde dag geldig.Dus als als u om 0:00u incheckt en dan de trein van 0:01 zou halen, kan het.

 25. Milco schreef:

  Mag je in de bus, tram of metro wel gewoon voor de spits inchecken en je reis tijdens de spits afmaken, net als in de trein, of moet je bij de overige modaliteiten voor de spits ook uitchecken?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Excuus. Ik heb je vraag gemist. Naar mijn weten zou dat hetzelfde moeten zijn, maar ik ben er niet 100 procent zeker van.

 26. willem schreef:

  Dus als we na 00u00 inchecken, is de treinkaart bij wijze van spreken 28uur geldig!?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Klopt.

 27. Klaske schreef:

  Ik had klantenservice van NS gebeld met vraag als ik om 06.00 in de trein stap, of de primera ticket dan wel kon. Zei zeiden van niet. En hier staat overal dat t wel kan en mag. Beetje vreemd maar dan ga ik toch ticket van primera kopen. Scheelt toch weer.

 28. Magda schreef:

  Kun je dit kaartje ook opwaarderen naar 1e klas?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Nee helaas.

 29. Kelly schreef:

  hallo,
  met de trein kaartje van Primera kan ik door de week gebruiken tussen 9:00 tot 16:00 en van 18:30 tot 24:00 ?

  1. Erwin Wessels schreef:

   Betreffende de trein: Geldig vanaf 00:00 uur tot 06:30, van 09:00 tot 16:00 uur en van 18:30 uur tot 04:00 uur de volgende dag.

   Betreffende de bus: dezelfde geldigheid, alleen de reguliere ritten (dus geen nachtbussen en dergelijke). Voor aanvullende informatie betreffende de geldigheid: zie het artikel en de veelgestelde vragen.

   1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

    Dank voor het geven van het goede antwoord.

 30. Marina schreef:

  Een hele goede actie,tenminste geen kaartjes due je uit moet printen😊moeilijk.ook als je geen.printer hebt.scheelt erg veel als je een dagje ergens naartoe wilt gaan👍ga er dus ook zeker gebruik van maken.Klasse👍

 31. Jos Wever schreef:

  Is deze kaart ook voor 1e klas te verkrijgen en tegen welke prijs?

 32. morry van kraay schreef:

  2 ticket train
  thanks
  morry

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   You can only buy it in Primera, not online.

 33. joanetta schreef:

  Ik ben ook van plan om zo’n kaartje te kopen, nu is mijn vraag zijn de kaartjes ook in de arriva bussen en treinen geldig is me niet helemaal duidelijk.

  1. Selina schreef:

   Jonetta, vandaag een kaartje gekocht.
   Zijn ook in de trein en in de Arriva bussen geldig.
   Staat op de achterkant van het kaartje.

   1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

    Klopt, het mag. Het is een dagkaart voor bus, tram, trein en metro.

 34. V.Goossens schreef:

  Als ikzelf een ov dagkaart heb mag mijn dochtertje van 9 dan op een railrunnerkaartje meereizen? Of is dat niet geldig in dit geval?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ja, dat mag altijd.

 35. Ferdinand schreef:

  Ik ben meteen naar de primera gegaan! 🙂

 36. Merel schreef:

  Kan je deze kaartjes ook online bestellen?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Nee, helaas.

 37. Samantha schreef:

  Kun je er mee naar Haarlem reizen zonder nog andere kosten te maken of is dat niet mogelijk en moet je meer betalen ??

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ja, dat kan. Iedere bestemming van Nederland kan zonder extra kosten. Natuurlijk wel de spits tijden respecteren.

 38. Hank schreef:

  Hi,

  Is deze OV Dagkaart ook geldig in de 1e klas, of enkel de 2e klas?

  1. Hildebrand (Treinreiziger.nl) schreef:

   Helaas alleen 2e klas.

   1. Hank schreef:

    Dat dacht ik al. Kon het zo snel niet vinden, vandaar de vraag.

    Dank voor de snelle reactie.

 39. Iris schreef:

  Als ik dus bij de NS voor 6.30 incheck en vervolgens van 6.30 tot 9.00 reis, is dat gewoon toegestaan? Het gaat dus alleen om inchecktijd? Of wordt de conducteur dan boos omdat ik om 8 u in de trein zit? 😉

  1. Hildebrand (Treinreiziger.nl) schreef:

   Het mag in elk geval wel. Bevestigt NS ook op Twitter: https://twitter.com/NS_online/status/903601305243054080

 40. John schreef:

  Hoi ik kan dus met deze kaartjes van Roermond naar Schiphol reizen?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Uiteraard.

 41. Janneke schreef:

  Is dit kaartje dan ook geldig bij de RET Rotterdam ( metro)

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Jazeker!

 42. Danielle schreef:

  Hallo ik had een vraag,
  Voor als ik ga reizen door de weeks
  Als ik voor 06:30 incheck dan zou dat mogen?
  Dus dan kan ik de trein van 06:30 nemen.
  Als ik maar voor de tijd incheck?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Klopt. Het is wel de bedoeling dat je binnen 30 minuten na inchecken vertrekt.

 43. Sharon schreef:

  Is het 17 euro tegoed of kan ik inchecken in de bus en daarna weer uitchecken. En dan in de trein weer inchecken en daarna weer uitchecken

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Het is geen tegoed. Het is een ov-dagkaart. Dus 1 dag onbeperkt reizen buiten de spits.

 44. Kim schreef:

  Mag je tijdens de spits wel gebruik maken van de bus/ tram, of geldt deze beperking voor al het ov?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Nee, de spitstijden gelden voor alle vervoerders en type vervoerders.

 45. Giovanna schreef:

  Kan je er ook 2 halen? En dan de een zaterdag bijvoorbeeld gebruiken en de ander zondag? En middernacht en dan weer paar uur later op dezelfde kaart ?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Je kan inderdaad twee kaarten kopen, en dan zaterdag en zondag reizen en dan ook nog zondag na middernacht.

 46. Karin barnhard schreef:

  Ook geldig bij ariva?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Jazeker. Staat ook bij veel gestelde vragen.

 47. Karin barnhard schreef:

  Kan ik dit kaartje ook gebruiken in de ariva trein?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Jazeker!

 48. Sophie schreef:

  Is de kaart alleen die dag geldig? Want als ik terug wil van een feestje is die dan nog geldig? Het feest is afgelopen om 00:00 en dr trein komf om 00:25.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Zie ook de veelgestelde vragen. “Kan ik ook na 23:59 uur reizen?”
   “Ja. Praktisch tot en met de laatste trein of reguliere bus / tram. Niet geldig in nachtbussen. En voor de trein geldt: geldig tot uiterlijk 4:00 uur de volgende ochtend.”

 49. Astrid schreef:

  is de kaart ook geldig in de randstadrail? ik wil vanuit zoetermeer naar utrecht….dan moet ik eerst met de randstadrail en dan met de trein.

  1. Hildebrand (Treinreiziger.nl) schreef:

   ja, dat is eigenlijk gewoon een tram dus ook daar is ie geldig.

 50. Adri wijma schreef:

  Mooie aktie. Als ik het goed begrepen heb, geldt de tijdbeperking niet in het week_end?

  vr.gr.Adri

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Goed begrepen.

 51. Mellissa peeters schreef:

  Gaat het op naam? Ik wil namelijk kaartjes kopen met een vriendin maar ze heefr geen tijd om ze te halen dus moet ik ze beide kopen. Is dit gewoon mogelijk

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Nee hoor, e-tickets gaan op naam, maar dit zijn gewoon wegwerpkaartjes. Dus niet persoonsgebonden.

 52. Sara schreef:

  Is het mogelijk om met het actiekaartje vanaf Rotterdam Centraal naar Brussel te reizen? Of heb ik een apart kaartje nodig als ik vanaf de laatste Nederlandse station naar Brussel reis met de internationale trein?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Nee, alleen geldig in Nederland, dus vanaf Roosendaal heeft u een aanvullend kaartje nodig.

 53. Jeannette schreef:

  Als ik om half 4 vertrek dan mag ik mijn reis afmaken. Mag ik na 16.00 uur ook nog overstappen

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ja, dat mag bij NS wel. U kunt niet overstappen van een NS trein naar een Arriva trein of andere vervoeder in de spits.

 54. Lisa schreef:

  Als ik voor 16 uur in trein zit maar mijn reis duurt langer dan dat (tot bv 17) mag je dan wel net de ov treinkaartje reizen??

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ja, zie ook de tweet van NS. Je mag dan echter niet van vervoeder wisselen. Maar bij NS kun je de reis afmaken.

 55. Lisa schreef:

  Als ik voor 16 uur in trein zit. Maar dit duurt tot 17/18 mag je dan wel met ov treinkaartje reiSn? Is hij dan wel geldig?

  1. Hildebrand (Treinreiziger.nl) schreef:

   Dat kan inderdaad

 56. Guus H schreef:

  Kan je hem online bestellen of moet je naar de winkel? Want ik kan nergens vinden waar ik hem moet bestellen online.

  1. Hildebrand (Treinreiziger.nl) schreef:

   Klopt, alleen in de winkel (staat ook in het artikel).

 57. Brian schreef:

  Kan het kaartje ook gebruikt worden op de Qliner van leeuwaarden naar alkaar van arriva?

  mvg

  1. Hildebrand (Treinreiziger.nl) schreef:

   Ja, dat kan.

 58. Noa schreef:

  Kan ik met dit kaartje wel reizen als ik voor 16:00uur incheck en tot 17:30uur in de trein zit (met overstap)?

  Mvg

  1. Hildebrand (Treinreiziger.nl) schreef:

   Ja, dat kan.

 59. Mon schreef:

  Lees veel over de tijden en alles is mij duidelijk.
  Nu zit ik met de volgende vraag aangezien mijn traject niet volledig NS is.

  Ik check in om 06:20-06:30 op een NS traject. Deze brengt mij tot Zwolle (aankomst 08:15). Daar moet ik echter in/uit checken naar een Arriva traject. Gaan de conducteurs moeilijk doen op dit Arriva traject of zien zij dat mijn reis voor 06:30 begonnen is.

  1. Hildebrand (Treinreiziger.nl) schreef:

   Nee, je kan alleen je reis bij NS afmaken, maar niet in de spits van vervoeder wisselen.

 60. Laura schreef:

  Als ik ‘s avonds terug ga van Utrecht naar Zwolle en ik ben tussen 18:00 en 18:30 op centraal, kan ik dan al wel inchecken en bijv. iets te eten halen als mijn trein naar Zwolle om 19:18 vertrekt? Of moet ik dan opnieuw in en uitchecken? Alvast bedankt voor uw antwoord. Met vriendelijke groet, Laura

  1. Hildebrand (Treinreiziger.nl) schreef:

   Nee, je kunt met dit kaartje pas inchecken vanaf 18:25.

 61. Peter schreef:

  Kan ik met deze kaart door de poortjes bij Rotterdam CS? Je moet op een gewone OV-kaart nl. een saldo hebben van minimaal 20 euro, wil je erdoor kunnen.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ja hoor, dit kaartje is een wegwerp chipkaart, en daarmee kom je altijd door de poortjes, ongeacht verkoopbedrag.

 62. Jo schreef:

  Dus ik kan met dit kaartje gewoon ook met de bus naar het station. Arriva bus.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Uiteraard

 63. Anneke schreef:

  Dag,

  Ik ga van Bedum 06.23 naar Schiphol
  nu is Bedum-Groningen Ariva en Groningen- Schiphol NS kan ik dan ook de dagkaart gebruiken?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   De reis zoals u die wil maken, kan niet. U moet namelijk per vervoerder in- en uitchecken, en per vervoerder is de inchecktijd van belang. U moet dus in Groningen uitchecken, en dan is het inmiddels 6:30 uur geweest, en kunt u niet meer inchecken. Als u een trein eerder neemt kan het wel.

 64. Remy schreef:

  Is de dagkaart op 1 dag geldig of 24u vanaf het moment van inchecken? Ik wil namelijk om 21:00u vertrekken en de volgende ochtend weer terug reizen.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Nee, één dag. De reis die u wilt maken heeft u twee enkele reizen nodig. Die kunt u hier met korting kopen: http://www.treinreiziger.nl/treinactie-twee-enkele-reizen-voor-minder-dan-21-euro/
   Die is echter alleen geldig voor de trein.

 65. Amanda schreef:

  Als ik van hellevoetsluis naar Gouda wil kan dat dan? Want ik moet dan van hellevoetsluis met de Connexion bus naar spijkenisse vervolgens stap ik daar op de metro van de RET om vervolgens op rotterdam centraal de trein te pakken. Echter is dit wel in het weekend hoe zit dat dan?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   In het weekend kun je heel de dag reizen.Geen gedoe met spits tijden. En ook gewoon geldig bij Connexxion en RET. Zie de veel gestelde vragen 🙂

 66. Daphne schreef:

  Als ik de dagkaart op een zaterdag gebruik, kan ik dan nog gewoon terug vanaf Amsterdam CS op zaterdagavond rond 23:45 uur richting Rotterdam?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Je moet wel even checken op jouw gewenst traject of er treinen op dat tijdstip rijden, maar qua geldigheid kan het.

   1. Daphne schreef:

    Dank je wel 😉

    Dat had ik al gedaan en die rijden dan nog.

 67. Mevrouw Evan der Meer schreef:

  Ik ben samen met een vriendin een dag in delft geweest.
  Heerlijke dag gehad veel kunnen zien en veel lol gehad.
  Heel fijn die kaartjes

 68. Bert schreef:

  Als je voor 6.30 incheckt met Arriva en je checkt uit na 6.30 bij Arriva en checkt direct weer in bij de NS om je reis voort te kunnen zetten, reis je dan nog steeds buiten de spitstijden?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Nee, dat kan helaas niet. Inchecktijd per vervoerder is bepalend. Je kunt dus niet in de spits van vervoerder wisselen.

 69. Jolanda schreef:

  Ik reis dinsdag ná 9.00 uur naar Schiphol om familie te ontvangen en wil middags in de spits terugreizen. Mag ik terug reizen in de spits? Inchecktijd is de regel bij NS dus check pas uit als ik weer thuis ben.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Je moet per reis inchecken. Voor de terugreis moet je dus opnieuw inchecken en voor 16:00 uur. Je reis dient binnen 30 minuten na incheck te zijn begonnen. En je mag niet in bijvoorbeeld Eindhoven ingecheckt zijn, en vervolgens de kant richting Eindhoven op reizen, dan is voor de conducteur (als hij er op let) duidelijk dat je niet hebt uitgecheckt.

 70. Anoniem schreef:

  Kan ik om 5 minuten voor 9 inchecken om de trein van 8.58 te nemen met deze kaart

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ja, dat kan. Vanaf 8:55u kun je inchecken en reizen.

 71. Geert schreef:

  Ik wil om 8.58 uur trein van roermond naar utrecht nemen kan ik het treinkaartje van primera dan gebruiken en er mee inchecken om 5 minuten voor 9.00 uur

 72. Lies schreef:

  Is het überhaupt onmogelijk om met dit kaartje in te checken tijdens de spits? Dat je kaartje in de bus of bij het poortje niet geaccepteerd wordt?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Bij de trein kom je tijdens de spits er niet in, maar wel uit. Je mag dus de reis tijdens de spits bij NS afmaken, als die voor de spits begonnen is. Of bij de bus en metro dat ook geldt, durf ik niet met zekerheid te zeggen, ik vraag het na.

 73. Jeannette schreef:

  Als ik nu om 15.30 in de bus stap, mag ik dan wel blijven zitten…. of moet ik eruit om 16.00 uur.
  In de trein is het moment van inchecken bepalend

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ik heb het nagevraagd. Bij de bus is de echte tijd bepalend, niet de inchecktijd. Om het makkelijk te houden … 😉

 74. Xander verheij schreef:

  Kan je met de dag kaart je fiets menemen en ook als je om 15.55de trein neemt en 16.29 uitchekr

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ik heb het nagevraagd bij NS, maar dat mag niet. Bij het fietskaartje zijn de spitstijden hard, en mag je de reis niet tijdens de spits afmaken.

 75. corrie schreef:

  Mag je tussen 16.00 en 18.30 uur wel met bus en tram rijden

 76. corrie schreef:

  Mag je tussen 16.00 en 18.30 uur wel met bus en tram rijden

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Nee, zie ook de veelgestelde vragen.

 77. Anoniem schreef:

  Kan ik 18.28 uur wel met de bus reizen om mijn trein van 18.54 uur te halen naar leiden?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Formeel niet, maar ik verwacht niet dat de buschauffeur er moeilijk over doet. Je kan namelijk gewoon inchecken, en de chauffeur is waarschijnlijk niet bekend met de voorwaarden en ziet dat u ingechekt bent.

 78. Anoniem schreef:

  Is het alleen geldig tot 00:00 of tot nog de laatste trein in de nacht?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Zie de veel gestelde vragen 🙂 Tot en met de laatste trein.

 79. Olga Badart schreef:

  Onze Primera winkel heeft twee keer zending gehad, binnen dag uitverkocht. Jammer.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   De kaartjes waren kennelijk een groter succes dan voorzien. De kans is dan ook groot, lijkt mij, dat deze actie nog eens terug gaat komen.

 80. Huis schreef:

  Super fijne actie! Helemaal omdat het geen e-ticket was.
  Door deze actie werd mogelijk gemaakt wat anders niet had gekund!
  Bedankt!

 81. Janneke schreef:

  Het vergt wel een hele studie met al die verschillende dagkaarten. Had me niet gerealiseerd dat die spitstijden ook voor tram, metro en bus gelden. Vooral ook omdat die ‘avond’spits best vroeg begint.

 82. Auke schreef:

  Kan je met het kaartje in elke bus? En dan de OV Chipkaart paal gebruiken of hoe zit het?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Inderdaad. Door in te checken bij paaltjes van de OV-chipkaart. Bij de trein hetzelfde.

 83. willem schreef:

  goede middag ik heb zon ov kaart voor 1 dag moet ik die nog activeren ik zie dat nergens er bij staan maar vraag het even voor se zekerheid

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Gewoon als je gaat reizen inchecken bij de poortjes / paaltjes, en meer dan dat hoef je niet te doen.

 84. GroeneRuiter schreef:

  Kan ik met dit ticket ook reizen met de SB58 Nijmegen-Emmerich? Deze lijn wordt uitgevoerd door NIAG, maar de OV Chip is op het gehele traject te gebruiken.

 85. Ton M schreef:

  Er wordt gezegd: lijnen die de grens overschrijden zijn niet inbegrepen, maar hoe moet ik dit opvatten? Ik weet dat er buslijnen zijn waarmee het mogelijk is om op saldo naar Duitse steden te reizen en ik kan begrijpen dat het niet toegestaan is om deze dagkaart te gebruiken voor een rit over de grens maar ik ga er van uit dat als ik een dergelijke buslijn gebruik, maar alleen op het NL deel van het traject, dat geen probleem zal moeten zijn.
  Nog belangrijker: in het verleden waren trein-dagkaarten wel geldig tot aan de grens, ik mocht dus bijvoorbeeld een retour Roosendaal-Antwerpen * NS-traject gratis *, oftewel NL 100%, samen met zo’n dagkaart gebruiken. Is dit niet toegestaan met dit kaartje?

  1. Ton M schreef:

   Ik heb inmiddels een reactie ontvangen van NS Internationaal en deze dagkaart is, in de trein, wél geldig tot aan de grens.

 86. Margo Hemink schreef:

  Grandioze actie. Mag veel vaker komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *