fbpx

Treinproblemen Duitsland na dijkdoorbraak nog niet opgelost

De Duitse spoorwegen blijven voorlopig last hebben van het hoge water. De trein Amsterdam – Berlijn rijdt sinds maandag niet verder dan Hannover. Deze aanpassing blijft van kracht tot nadere order. Ook op andere Duitse trajecten zijn er beperkingen.

  • Update: Door een dijkdoorbraak als gevolg van de overstromingen in Duitsland is de Elbe Brücke gesloten t/m 20 juni en ondervindt het treinverkeer tussen Hannover en Berlijn ernstige vertragingen. De InterCity Berlijn tussen Amsterdam en Berlijn zal in elk geval tot en met zondag 16 juni niet verder rijden dan Hannover Hbf.

Reizigers die naar Berlijn willen, moeten voorlopig in Hannover overstappen op de ICE. De ICE naar Berlijn wordt omgeleid en loopt daardoor een vertraging op van 90 tot 120 minuten. De EuroNight Amsterdam – Warschau en de City Night Line Amsterdam – Praag rijden wel rechtstreeks naar Berlijn, maar lopen onderweg een vertraging op van circa twee tot drie uur. De nachttrein naar Praag wordt ook in Tjechië omgeleid wegens het hoge water. 

NS International adviseert reizigers die verder dan Hannover reizen hun reis uit te stellen of hun reis te annuleren. Tickets met reisdatum 10 juni t/m 14 juni kunnen kosteloos worden geannuleerd. Omboeken mag ook maar reizigers moeten dan wel bijbetalen als de nieuwe boeking duurder is.

Ook rond München en in Oostenrijk heeft het treinverkeer nog last van het hoge water. Zo kunnen de treinen vanaf München niet rijden naar Innsbruck. Ook hier kunnen reizigers voorlopig hun ticket omboeken.