fbpx

Treinreiziger.nl verwerkt ruim 1 miljoen bezoekers in 2011

20 dec 2011 13:26

De website treinreiziger.nl heeft volgens Google Analytics ruim 1 miljoen unieke bezoekers verwerkt in 2011. In 2010 was dat nog 685.000. Dat komt neer op een stijging van ruim vijftig procent. Het meest gelezen nieuwsartikel van 2011 ging over de nieuwe NS abonnementen. 

In totaal brachten alle bezoekers van 2011 gezamelijk 3,3 jaar door door op onze website. Uiteraard vallen deze aantallen in het niets bij bezoekersaantallen van de website van de Nederlandse Spoorwegen en van 9292. Die halen dergelijke cijfers binnen 1 a 2 werkdagen. 

Nieuwe abonnementen NS
Het meest gelezen nieuwsartikel van treinreiziger.nl ging over de nieuwe NS abonnementen. Het artikel "NS vervangt voordeelurenkaart door nieuwe abonnementen" werd in totaal ruim 27.000 keer opgevraagd. In 2010 gingen de best gelezen nieuwsartikelen over de sneeuwproblemen op het spoor.

Drukste dag
28 juni was de drukste dag van het jaar (tot nu toe). Toen kwamen er 15.000 bezoekers, die vooral geïntresseerd waren in de aangepaste NS dienstregeling (er werd slecht weer verwacht) en in de stakingen van het stads- en streekvervoer.

Trots
Hildebrand van Kuijeren – eigenaar van treinreiziger.nl – is trots met het resultaat. "Een dergelijke stijging was boven onze verwachting. Hopelijk zet deze groei zich in 2012 door. Toen ik zes jaar geleden met treinreiziger.nl begon, had ik dit nooit kunnen verwachten". Het aantal lezers is in die periode explosief toegenomen. In 2006 waren er bijvoorbeeld 40.000 unieke bezoekers. Dat is gelijk aan het bezoekersaantal van de laatste 10 dagen.

Medewerkers
Vaak wordt aan Hildebrand gevraagd of hij zelf alle berichten schrijft . Hildebrand: "Voor het grootste deel schrijf ik de berichten zelf. Daarnaast is er een overeenkomst met persbureau Novum Nieuws en volgt ook Ino Haasbroek voor treinreiziger.nl het nieuws". Hij vervolgt: "Als andere mensen nieuwstips hebben, of willen helpen, dan zijn die altijd welkom. Vooral op het gebied van spelling valt er nog een hoop te verbeteren." 

Foto: Hildebrand van Kuijeren en Mart Hopman bij een Thalys, na afloop van 25.000 kilometer treinen in éé´n week. (c) Fred van Diem.