fbpx

Treinstoring Schiphol duurt voort

Rond luchthaven Schiphol rijden maandag aan het begin van de middag nog altijd minder treinen dan gepland. De werkzaamheden aan het spoor zijn al enige tijd afgerond, maar door een storing kunnen niet alle seinen en wissels bedient worden. 

"De techniek is niet opgeleverd zoals zou moeten´´, aldus een woordvoerster van ProRail. "Dit is heel hinderlijk, het mag niet gebeuren.´´

Het treinverkeer zou maandag om 05.00 uur volledig worden hervat. Dat lukte niet, toen een storing in de voedingen en seinen aan het licht kwam. Daardoor rijden sinds de ochtendspits tussen Schiphol en Amsterdam Centraal, Hilversum, Leiden Centraal en Utrecht Centraal veel minder treinen. Ongeveer de helft van de treinen die normaal van en naar Schiphol rijden, vallen uit. De extra reistijd is de hele dag al dertig tot zestig minuten. Reizigers tussen Schiphol en Amersfoort wordt geadviseerd via Amsterdam Centraal te reizen.

  • Update I: sinds circa 13:45 uur worden vrijwel alle treinen tussen Schiphol en Amsterdam Zuid vervangen door bussen. Tussen Hoofddorp en Leiden rijden er geen Sprinters maar stopbussen. Tussen Amsterdam Centraal en Schiphol wordt het treinverkeer juist weer opgestart. De treinen Amersfoort – Schiphol worden omgeleid via Amsterdam Centraal. Zeker tot 15:30 uur zal het treinverkeer tussen Schiphol en Amsterdam Zuid gestremd zijn.
  • Update II: Omstreeks 15:45 uur is het treinverkeer tussen Schiphol en Amsterdam Zuid weer herstart.

Reizigersorganisatie Rover is ontstemd over de storing. "De onbetrouwbaarheid van het treinverkeer rond de nationale luchthaven is Rover al jaren een doorn in het oog´´, zegt de organisatie in een reactie. "Het is duidelijk dat de bestaande prikkels voor ProRail en de aannemers niet leiden tot een hoge graad van beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de trein. Daarom vindt Rover dat ProRail en/of NS de aannemer aansprakelijk moeten stellen voor de slechte prestaties.´´

Het klopt inderdaad dat de rond Schiphol al jaren wordt geteisterd door storingen. Daardoor neemt het aandeel van het openbaar vervoer naar de luchthaven af. Schiphol zelf klaagde eerder ook al over de vele storingen rond Schiphol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *