fbpx

Treintickets Fyra vanaf 11 augustus verkrijgbaar

Treintickets voor de Fyra zijn vanaf 11 augustus verkrijgbaar. Dat bevestigt NS International tegenover Treinreiziger.nl. Tickets zijn voorlopig verkrijgbaar via internet, NS tickets, service (loketten) en NS International agenten. Vanaf 7 september- de dag dat de treindienst via de hogesnelheidslijn start – kunnen reizigers ook terecht bij de kaartautomaat.

In de eerste maand van de treindienst, geldt er een introductietarief. Reizigers tussen Rotterdam en Schiphol kunnen voor € 1,50 extra, de helft korter onderweg zijn: de traditionele Intercity´s hebben een reistijd van 47 minuten tussen Rotterdam en Schiphol, terwijl de treindienst via de hogesnelheidslijn een reistijd heeft van 24 minuten. Na de introductieperiode van een maand, gaat de toeslag tussen Rotterdam en Schiphol omhoog naar 6 euro, tenzij reizigers online vroegboeken en gebruik maken van het super-discount tarief.

De treinen via de HSL-Zuid rijden weliswaar nog niet met 250 kilometer per uur, maar door de kortere route boeken de treinen toch een reistijdwinst. De treindienst start op werkdagen en rijdt voorlopig één keer per uur. De treindienst zal daarna geleidelijk worden uitgebreid. Zo zal vanaf december ook de Thalys naar Parijs via de HSL gaan rijden. De echte Fyra treinen worden op zijn vroegst in de dienstregeling 2011 verwacht. Ondanks dat de Fyra treinen nog niet zullen rijden, zal NS al wel de merknaam Fyra gebruiken.

Reizen met de Fyra? Bekijk info over Fyra Treintickets.