fbpx

Treinverkeer Amersfoort stilgelegd na veiligheidsincident

(Novum) – Het treinverkeer rond Amersfoort is woensdagochtend ontregeld doordat twee treinen op hetzelfde spoor terecht zijn gekomen. De Inspectie Verkeer en Waterstaat en de politie onderzoeken wat er is gebeurd. Van zeven uur tot half tien reden er geen treinen rond Amersfoort.

Zolang het onderzoek nog niet is afgerond kan het spoor ten noordoosten van het station niet worden vrijgegeven. Eén van de betrokken treinen is van de Nederlandse Spoorwegen, de andere van Connexxion. Hoe de treinen op hetzelfde spoor terecht hebben kunnen komen is nog niet duidelijk. 

Kapotgereden wissel
Wel is een wissel kapotgereden. "Maar dat zegt niets. Meestal is zoiets het gevolg van iets anders dat mis is gegaan", zegt een woordvoerder van spoorbeheerder Prorail.

Treinverkeer plat
Amersfoort is een belangrijk spoorwegknooppunt, maar door het incident is het treinverkeer stilgevallen. Volgens ProRail kan het treinverkeer aan de zuidkant van Amersfoort wel weer snel worden hervat. "We hebben de routes inmiddels zo aangepast dat het treinverkeer ten zuiden van Amersfoort snel weer normaal kan lopen."
Omstreeks half tien kan het treinverkeer ook aan de noordkant van Amersfoort worden hervat. Wel moeten reizigers nog rekening houden met 30 tot 60 minuten vertraging. 

Reisadviezen
Gedurende het incident konden doorgaande reizigers tussen Utrecht en Apeldoorn en tussen Utrecht en Zwolle konden omreizen via Arnhem. Tussen Barneveld en Amersfoort had Connexxion bussen ingezet. De vertraging liep op tot meer dan 60 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *