fbpx

Treinverkeer Amsterdam – Rotterdam vertraagd

Het treinverkeer Amsterdam – Leiden – Rotterdam is donderdagmiddag door diverse storingen ernstig ontregeld geraakt. Tussen Leiden en Haarlem ligt het treinverkeer al enige tijd volledig plat, dit als gevolg van een aanrijding met een auto. Verder zijn er beperkingen door seinstoringen en op last van de politie.

Tussen Rijswijk en Delft ontstonden de problemen. Aan het begin van de dag moest NS daar treinen opheffen als gevolg van een seinstoring. Even na één kwam vervolgens het treinverkeer Leiden – Haarlem door een aanrijding tot stilstand. Een auto werd daarbij zo´n tweehonderd meter met een Sprinter meegesleept, zo meldt een treinreiziger vanuit de ongevalstrein.

Normaal kunnen reizigers bij een verstoring tussen Haarlem en Leiden omreizen via Schiphol, maar vlak na de aanrijding ontstond ook daar vertraging. Dit maal op last van de politie. Wie van Amsterdam naar Rotterdam wil, kan nog uitwijken naar de Fyra via hogesnelheidslijn. Maar ook de Fyra kampt met vertraging, als gevolg van een seinstoring op de HSL. Daarbij moeten reizigers rekening houden met 30 tot 60 minuten vertraging.

Door alle storingen vallen er diverse treinen uit, ook op trajecten waar geen verstoringen gemeld zijn. Bijvoorbeeld tussen Leiden en Den Haag. Dit als gevolg van logistieke problemen.

Update: Inmiddels zijn de sporen Leiden – Schiphol (sinds 14:15 uur) weer vrijgegeven. Ook tussen Delft en Rijswijk en op de HSL zijn de problemen weer voorbij. Tussen Haarlem en Leiden zet NS bussen in

Foto´s: (c) Patrick van der Zwet, via Twitter