fbpx
Foto: (c) DB

Treinverkeer Duitsland komt maandag weer op gang

Nadat zondag het treinverkeer in Duitsland in sommige delen volledig tot stilstand was gekomen, is het treinverkeer maandagochtend grotendeels weer hervat. Wel zijn er iets meer vertragingen dan normaal en zijn er nog een aantal stremmingen op regionale spoorlijnen.

Zondag zorgde de storm Xynthia voor grote problemen op het Duitse spoor. Zo reden er geruime tijd geen treinen van en naar Frankfurt en werden vrijwel alle nachttreinen in de nacht van zondag op maandag opgeheven. Treinen die wel reden hadden soms urenlange vertragingen. In één geval meldde de actuele vertrektijden van de Duitse spoorwegen zelfs 10 uur vertraging voor een bepaalde treinrit.

Maandag morgen waren de meeste problemen verholpen. De Duitse spoorwegen hebben zondag op maandagnacht honderden medewerkers ingezet om de sporen weer in dienst te kunnen nemen. Dat is op de meeste plekken gelukt. 

Toch zijn er nog trajecten waar geen treinverkeer mogelijk is. Bijvoorbeeld op "Moselstrecke" rijden er tussen Koblenz en Trier naar verwachting tot en met maandagavond geen treinen. Daardoor wordt de InterCity lijn Luxemburg – Keulen – Norddeich getroffen. Ook tussen Venlo en Kaldenkirchen is maandagmorgen het treinverkeer als gevolg van een defecete bovenleiding in Duitsland niet op gang gekomen. Er worden bussen ingezet.

Maar in vergelijking met de problemen van zondag zijn de verstoringen veel kleiner. Op stations als Frankfurt en Keulen worden nu vertragingen gemeld tussen de 5 en 30 minuten. Een dag eerder liepen die vertragingen nog op tot meer dan 300 minuten (ofwel 5 uur).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *