fbpx

Treinverkeer Eurotunnel weer hervat na bestorming

04 jul 2015 10:29

Het treinverkeer in de Eurotunnel tussen Frankrijk en Engeland is een tijd lang stil komen te liggen, nadat zo´n 150 migranten in de nacht van vrijdag op zaterdag de terminal in het Franse Calais hebben bestormd.

De tunnelbeheerder wil dat de autoriteiten "onmiddellijk actie´´ ondernemen om een eind te maken aan het migrantenprobleem. Daarover berichtte de BBC zaterdag. De spoorbeheerder zelf heeft ook extra veiligheidsmaatregelen genomen. Eurotunnel wil dat de autoriteiten de tunnel beschermen. Het bedrijf vindt dat er nu te weinig wordt gedaan aan het migrantenprobleem.

Doordat zo´n 150 migranten in de nacht van vrijdag op zaterdag de terminal probeerden binnen te dringen, liepen treinen vertragingen op en kon een aantal treinen helemaal niet rijden. Eurotunnel liet de BBC weten zich opnieuw op te maken voor een "moeilijke nacht´´.

De loco-burgemeester van Calais, Philippe Mignonet wees na de bestorming met een beschuldigende vinger naar de Britse autoriteiten. Volgens Mignonet moeten de Britten harder optreden tegen illegalen op de werkvloer, zodat het land minder aantrekkelijk wordt voor vluchtelingen.

Bij de Britse plaats Kent ontstond door de bestorming een file van vrachtwagens. Het reizigersvervoer is zaterdagochtend weer op gang gekomen, maar bij het vrachtvervoer duurde het langer voordat de problemen verholpen waren. 

(c) ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *