fbpx

Treinverkeer Halle vanaf 1 maart volledig hervat

26 feb 2010 17:31

Twee weken lang was het treinverkeer rond Halle aangepast. Aanleiding was een ernstig treinongeluk op maandag 15 februari, waarbij 18 mensen om het leven kwamen. Op maandag 1 maart kan het treinverkeer zo goed als volledig hervat worden. Twee piektreinen blijven nog wel opgeheven. Dat hebben de Belgische Spoorwegen NMBS en Infrabel bekend gemaakt.

De afgelopen twee weken was er voor de Belgische reiziger veel ongemak. Vanaf 1 maart wordt het ongemak tot een minimum beperkt. De busdienst Halle – Brussel is vanaf maandag 1 maart niet meer nodig. Nagenoeg alle treinen zullen weer rijden. Wel rijden de treinen met 5 tot 10 minuten vertraging. De vertragingen zijn te wijten aan een snelheidsbeperking van 40 km/u ter hoogte van Halle, die uit veiligheidsoverwegingen een week zal aanhouden.

Komende week zullen er dagelijks nog twee treinen uitvallen. Het betreft de piektrein van Quévy v. 6u36 naar Schaarbeek, a. 7u55. In de avondspits wordt dezelfde trein visa versa opgeheven. Het betreft de trein van 15:59u uit Schaarbeek, welke normaal om 17:28u in Quévy aankomt.

Tussen Brussel en Geraadsbergen wordt de dienstregeling van 2 treinen zowel de ochtend- als avondspits aangepast.