fbpx

Treinverkeer Maastricht – Heerlen nog steeds plat

Net als donderdag rijden er ook vrijdag geen treinen tussen Maastricht en Heerlen. Dit als gevolg van een overwegstoring. Reizigers moeten rekening houden met 30 minuten vertraging. Veolia zet bussen in. 

De storing begon donderdagmorgen, vervolgens zijn storingsmonteurs van ProRail aan het werk gegaan om de storing te verhelpen. Dat bleek niet eenvoudig. "Vrijdag leek aanvankelijk treinverkeer wel weer mogelijk, maar toen bleek dat de storing terug kwam,  hebben we het treinverkeer opnieuw stilgelegd" laat een woordvoerder van ProRail weten.

Wat exact de oorzaak is, is nog niet duidelijk. ProRail waarschuwt dat de storing mogelijk heel de dag kan duren. Of de storing zaterdag opgelost zal zijn, kan de spoorbeheerder nog niet met zekerheid zeggen.

Update zondag:
Aanvankelijk werd gemeld dat het treinverkeer zaterdagmorgen werd hervat. Maar dat bleek van korte duur. Zondag vervallen alle sneltreinen tussen Maastricht en Heerlen. Wegens werkzaamheden worden de intercity´s Sittard – Maastricht omgeleid via Heerlen. Een aantal van deze omgeleide intercity´s wordt door de storing opgeheven.

Volgens kenners zijn dit soort storingen te wijten aan de oude beveiliging. De beveiliging is volgens hen toe aan vernieuwing, terwijl het Mistral-project opnieuw vertraagd is. In 2005 kondigde ProRail grootschalige vervanging van treinbeveiligingssystemen aan. Het project dat daaraan gekoppeld is, heet Mistral.

Update 2:
Het treinverkeer is maandagmiddag omstreeks 13:00 uur volledig hervat.