fbpx
Foto: Guus van de Wetering (NS/GUUS PR, archief)

Treinverkeer ochtendspits aantal trajecten vertraagd

Ook vrijdagochtend moeten treinreizigers op een aantal trajecten rekening houden met vertraging. Met name rond Den Haag HS en rond Groningen en Leeuwarden. Arriva heeft in de noordelijke provincies een uitgedunde dienstregeling. Ook na de ochtendspits blijft er vertraging.

Alhoewel er vrijdagmorgen rond 7 uur relatief veel storingen worden gemeld, zijn slechts een deel van de storingen veroorzaakt door de sneeuw en weersomstandigheden. Vooral Arriva treinen hebben nog last van de sneeuw. Arriva rijdt op de trajecten van en naar Groningen en Leeuwarden een uurdienst. Normaal rijden er meer treinen. Naar verwachting blijven de problemen hier ook na de ochtendspits bestaan.
Gisteren werd het treinverkeer in de noordelijke provincies geheel stilgelegd. Evenals het busverkeer. Het busverkeer is vanochtend ook weer hervat.

Defecte treinen
Tussen Amsterdam – Alkmaar en tussen Leiden – Alphen a/d Rijn ondervind het treinverkeer begin de ochtendspits hinder van een defecte trein. Rond zeven uur waren de problemen tussen Amsterdam en Alkmaar al verholpen. Tussen Leiden en Alphen a/d rijn bleef het treinverkeer langer ontregeld.

Den Haag HS
Verder zijn er problemen rond Den Haag HS. Door een wisselstoring rijden er minder teinen tussen Leiden en Rotterdam. Ook is er een aanrijding tussen Den Haag HS en Den Haag Centraal waardoor het treinverkeer hinder ondervind. 

Vertraging na ochtendspits
Door diverse incidenten ondervinden moeten reizigers in de Randstad en Midden
Nederland ook na de ochtendspits rekening houden met vertraging. Ook kunnen er treinen uitvallen. Dat meldt ProRail verkeersinformatie. Dit zal heel de vrijdag zo blijven. Zie: Ook vrijdag minder NS en Arriva treinen.

Trein Warschau
De meest vertraagde trein is zowel vrijdag als donderdag de nachttrein uit Warschau (en Moskou). Donderdag had deze trein een vertraging van meer dan 5 uur, vandaag wordt de trein met ongeveer 4,5 uur vertraging verwacht.

Donderdag
Donderdag waren er zeer veel problemen. Met name rond Utrecht en Amersfoort waren de problemen in de avondspits en avond het grootst. Op veel trajecten werd de frequentie gehalveerd. Uiteindelijk gaf ProRail een negatief reisadvies voor de trein. Om toch alle mensen thuis te krijgen werden er extra late treinen ingezet. Rond half drie waren alle gestrande reizigers thuisgebracht.

Foto´s: Guus van de Wetering