fbpx

Treinverkeer Oostenrijk – Hongarije opnieuw plat

10 sep 2015 13:52

Veel spoorwegmaatschappijen in Europa blijken moeite te hebben om de vluchtelingenstroom goed te verwerken. In het bijzonder de Hongaarse spoorwegen (MAV) kampen de afgelopen weken regelmatig met problemen. Ook nu weer: opnieuw rijden er geen internationale treinen tussen Oostenrijk en Hongarije.

Alle EuroCity- en Railjet-treinen zijn tussen Oostenrijk en Hongarije uit de dienstregeling gehaald. Ook de grensoverschrijdende regionale treinen rijden niet. De Oostenrijkse spoorwegen (ÖBB) heeft daartoe besloten omdat ze de reizigersstroom niet aan kunnen. Voor scholieren en internationale forensen worden er bussen geregeld. Wanneer de treinen weer gaan rijden is onbekend.

Vorige week donderdag werden ook al vrijwel alle internationale treinen van en naar Boedapest opgeheven, toen reden veel treinen echter nog wel tot het eerste grensstation in Hongarije. Dat is nu niet het geval. Daar staat tegenover dat het treinverkeer tussen Hongarije en Slowakijke deze keer wel gewoon doorgaat. De problemen vorige week hielden aan tot afgelopen weekeinde.

Niet alleen de Hongaarse en Oostenrijkse spoorwegen kampen door de vluchtenlingenstroom met problemen. Ook de Deense spoorwegen (DSB) had gisteren problemen om de reizigersstroom op te vangen. Op last van de politie werd toen het treinverkeer stilgelegd. Donderdag is het treinverkeer daar echter weer op gang gekomen.

Bij de Kanaaltunnel vormen de vluchtelingen ook een probleem. Niet omdat de treinen overvol zijn, maar wel omdat de vluchtelingen soms door de tunnel proberen te lopen of op een rijdende trein proberen te springen om daarmee in Engeland te komen. De laatste dagen zijn er in de media echter geen problemen meer gemeld.