fbpx

Treinverkeer rijdt zonder problemen volgens aangepast plan

06 feb 2012 9:15

Het treinverkeer loopt maandagmorgen soepel. Er zijn nauwelijks verstoringen. Dat is vergelijkbaar met de situatie van zondag. Wel rijden er door een aangepaste dienstregeling op veel trajecten in de Randstad minder treinen.

Waar mogelijk zijn rijdende treinen in de spits verlengt. NS adviseert indien mogelijk buiten de spits te reizen. Door minder treinen te laten rijden, hopen ProRail en NS  te voorkomen dat het treinverkeer vastloopt bij storingen. Tot nu toe lijkt dat te lukken. Vrijdag en zaterdag liep het treinverkeer vast, met name rond Utrecht. ProRail heeft daarvoor excuses aangeboden.

De aangepaste dienstregeling zorgde voor de nodige onduidelijkheid. Meerdere keren is de dienstregeling aangepast. NS adviseert dan ook kort voor vertrek de reis te plannen. Bij 9292 is het door de sneeuwproblemen topdrukte. Vrijdag werden er 2 miljoen reisadviezen verstrekt, een record. De site van 9292 bleef anders dan NS.nl gewoon bereikbaar. Ook zaterdag was het met 1,4 miljoen reisadviezen tegen 300.000 op een normale zaterdag fors drukker.

Minister Schultz heeft er begrip voor dat NS bij winterweer minder treinen kan laten rijden. Over de spoorchaos van vrijdag en zaterdag was ze niet te spreken. Reizigersvereniging Maatschappij voor Beter OV is niet te spreken over de nooddienstregeling en heeft een meldpunt reizigersleed geopend. Reizigers die taxikosten of autokosten hebben moeten maken, kunnen hun kosten declareren bij NS.

Foto: (c) Daud Pechler

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *