fbpx

Treinverkeer rond Leiden valt stil

04 jul 2014 15:28

Van en naar Leiden rijden vrijdagmiddag sinds 14:00 uur geen treinen door een stroomstoring. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van een uur. De NS verwacht dat de storing rond 19.00 uur is verholpen.

  • Update 18;00u: de beperkingen rond Schiphol zijn rond 17:30 uur opgeheven, daar wordt het treinverkeer hervat. Rond Leiden nog geen treinen.
  • Update 18:52u: Ook het treinverkeer rond Leiden wordt hervat

NS probeert bussen te regelen voor de storingen, maar dat is lastig. "De busbedrijven geven aan slechts zeer beperkt bussen voor handen te hebben in verband met vakanties en evenementen" meldt het spoorbedrijf. Volgens NS rijden er rond 16:00 uur mondjesmaat bussen tussen Leiden en Den Haag Centraal. 

Tussen Schiphol en Amsterdam Sloterdijk rijden ook nog steeds veel minder treinen doordat een vrachtwagen vrijdagochtend vanaf de A4 op het spoor belandde. NS weet nog niet wanneer het spoor daar weer wordt vrijgegeven. Tussen Amsterdam Zuid en Amsterdam Sloterdijk rijden door het ongeval helemaal geen treinen. NS zet hier bussen in.

Door de problemen bij Leiden en Schiphol rijden door logistieke problemen ook minder sprinters tussen Rotterdam Centraal en Gouda Goverwelle. Machinisten en conducteurs zijn door de storingen niet op de juiste plek, waardoor de extra spitstreinen niet kunnen rijden.

NS hoopt dat zowel de problemen rond Schiphol als de problemen rond Leiden rond 19:00 uur verholpen zijn.

(c) Novum / Treinreiziger.nl