fbpx

Treinverkeer rond Venlo en Roermond ontregeld

16 sep 2014 10:25

Het treinverkeer rond Roermond is dinsdagochtend stilgelegd vanwege een gaslek. Het station en een hotel zijn ontruimd. Voor het station staan tientallen mensen te wachten. Rond Venlo reden er dinsdagochtend ook enkele uren geen treinen. Een lekkende afsluiter van een goederentrein veroorzaakte daar de hinder. 

Het gaslek bij Roermond ontstond rond 08.30 uur toen bij wegwerkzaamheden bij het station een hoofdgasleiding werd geraakt. Hoe lang de stremming gaat duren is niet bekend, volgens de vervoerders NS en Veolia. Netwerkbedrijf Enexis is aanwezig.

De omgeving van het Stationsplein is ruim afgezet, het verkeer bij het station is stilgelegd. Dat zorgt volgens de politie voor grote verkeersproblemen in de binnenstad van Roermond. De politie adviseert het centrum van Roermond te mijden. De verwachting is dat het treinverkeer voor of rond 12.00 uur hervat zal worden.

Rond Venlo zorgde de lekkende afsluiter weliswaar voor vertraging, maar er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Rond tien uur werd het treinverkeer hervat. Volgens de Veiligheidsregio Limburg-Noord ging het om een wagon geladen met ethanol, de meest voorkomende vorm van alcohol. De lading is brandbaar. De brandweer heeft inmiddels het lek gedicht.

(c) ANP.