fbpx

Treinverkeer Roosendaal een uur plat

Het treinverkeer van en naar Roosendaal heeft vrijdag een uur plat gelegen als gevolg van een lekkende goederenwagon. Omstreeks half twaalf kon het treinverkeer van en naar Roosendaal weer hervat worden.

De brandweer had ongeveer een uur eerder het treinverkeer stilgelegd. "Het gaat om wagons die uit België komen en gerangeerd worden in Roosendaal voor ze naar Dordrecht gaan. Op dat moment komen dit soort problemen soms aan het licht." laat de Brandweer weten.

Op 15 mei lag Roosendaal gedurende langere tijd plat, ook vanwege een lekkende goederenwagon. Ook in april was er al een incident. Burgemeester van Roosendaal Jacques Niederer wil een grondig onderzoek naar de incidenten. Niederer is niet blij met het feit dat Belgische wagons pas net over de grens in Roosendaal door worden gecontroleerd. Daar worden dan eventuele lekken ontdekt met alle gevolgen van dien. "Voor mijn gevoel hoort een dergelijke check juist ook plaats te vinden op de locatie waar het transport vertrekt", zegt de burgemeester.