fbpx

Treinverkeer Schiphol na werkzaamheden moeizaam op gang

Het treinverkeer rond Schiphol verloopt maandagmorgen moeizaam. Eerst reden er nauwelijks treinen door uitgelopen werkzaamheden. Vervolgens zorgde een wisselstoring en een defecte trein voor hinder. 

Dit weekend reden er rond Schiphol nauwelijks treinen door geplande werkzaamheden. Die werkzaamheden hadden maandag rond 5:00 uur afgerond moeten zijn. Maar die deadline werd niet gehaald. Rond 7:00 uur kwam het treinverkeer alsnog op gang, maar richting Amsterdam Zuid kon het treinverkeer niet volledig hervat worden door een wisselstoring.

Fyra
Daarnaast ging er een trein op de hogesnelheidslijn defect, waardoor meerdere Fyra´s werden opgheven en vertraging opliepen. Rond 10:30 uur waren er in totaal tien Fyra´s rond Schiphol opgheven, vier anderen hadden een vertraging van tien minuten of meer. Volgens de actuele vertrektijden zijn er daarnaast drie Fyra´s op tijd vertrokken.

Veel vertraging
In totaal zijn er tot 10:30 uur volgens de actuele vertrektijden 55 treinen uitgevallen, bij bijna evenveel zoveel treinen (54) werd er een vertraging van 5 minuten of meer gecommuniceerd. Er waren echter ook 37 treinen volgens de actuele vertrektijden die geen vertraging hadden. 

Problemen nog niet opgelost
Inmiddels rijden echter steeds meer treinen weer volgens het spoorboekje. Echter nog steeds vallen er treinen uit. Met name de intercity´s Schiphol – Nijmegen en Schiphol – Amersfoort Schothorst / Enschede rijden maandagmorgen omstreeks 10:30 uur nog niet van en naar Schiphol. Daarnaast vallen er nog steeds Fyra´s uit.

  • Update: vanaf 12:45 uur rijden alle treinen weer tussen Schiphol, Amsterdam Zuid en Hilversum. 
  • Raadpleeg de reisplannerkort voor vertrek voor een actueel advies.

Werkzaamheden
Dit weekeinde zorgde de geplande werkzaamheden nauwelijks voor problemen. Reizigers hadden zich goed voorbereid. "Het ziet ernaar uit dat alles goed is verlopen´´, meldde de luchthaven zondag. Alleen de bussen vanaf tussen Schiphol en Amsterdam Zuid in de avond stonden verkeerd vermeld in reisplanner.

December
Tijdens de werkzaamheden heeft ProRail gewerkt aan de toekomstige spooruitbreiding tussen de Riekerpolder (splitsing vanaf Schiphol naar Lelylaan ofwel Zuid) en de splitsing vanaf RAI tussen Duivendrecht en Bijlmer ArenA. Ook in het eerste weekeinde van juli ondervonden reizigers hinder van het werk aan het spoor. In het weekeinde van 7 en 8 december vinden opnieuw werkzaamheden plaats aan het spoor rond de luchthaven, waardoor reizigers op dezelfde trajecten met bussen zullen moeten reizen.