fbpx

Treinverkeer Schiphol vertraagd door wisselstoring

Door een wisselstoring rijden er minder treinen van en naar de luchthaven Schiphol. Behalve een wisselstoring wordt het treinverkeer ook gehinderd door een aanrijding waardoor er geen treinen rijden tussen Hoofddorp en Leiden Centraal. Dat meldt spoorbeheerder ProRail.

De wisselstoring ontstond dinsdagmorgen omstreeks 10:45 uur. Vanwege worden de intercity´s tussen Amsterdam en Leiden omgeleid via Haarlem waardoor de stop op Schiphol komt te vervallen. Daarnaast rijden er geen intercity´s tussen Schiphol en Utrecht en Schiphol en Amersfoort. De wisselstoring zorgt voor 30 tot 45 minuten vertraging en is voorlopig nog niet verholpen.

Duivendrecht en Bijlmer
Behalve dat er geen intercity´s van en naar Schiphol rijden, kunnen er ook stoptreinen uitvallen. De intercity´s tussen Amsterdam en Utrecht stoppen extra te Duivendrecht en Amsterdam Bijlmer. Reizigers uit Utrecht kunnen in Duivendrecht overstappen op een stoptrein.

Aanrijding
Begin de middag werd het treinverkeer rond Schiphol verder vertraagd door een aanrijding. Daardoor werd tussen Leiden en Hoofddorp het treinverkeer volledig stilgelegd. Omstreeks half drie waren de beperkingen van de aanrijding weer verholpen. 

Prognose
De wisselstoring zal naar verwachting duren tot einde reizigersdienst. Eerder ging ProRail er nog van uit dat de storing omstreeks 12 uur zou zijn opgelost. Daarna was de prognose dat tussen 16 uur en 17uur het treinverkeer weer hervat zou worden. Vervolgens werd de prognose naar half drie bijgesteld. Maar ook die prognose is weer verleden tijd. Inmiddels verwacht ProRail dat de storing tot einde reizigersdienst zal duren. 

Update
De wisselstoring is uiteindelijk toch eerder verholpen. Het treinverkeer van- en naar Schiphol is volledig hervat. Alleen tussen Schiphol en Lelystad vallen door logistieke problemen nog treinen uit.