fbpx

Treinverkeer Venlo weer hervat. Geen lekkage koolstofdioxide

Het harde geluid van een overdrukventiel van een tankwagon op het spoorwegemplacement in Venlo leidde zaterdagochtend tot het stilleggen van het treinverkeer en groot alarm door de brandweer. Gedacht werd aan een lekkende wagon met koolstofdioxide, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval, meldde de brandweer zaterdagochtend.

Uit voorzorg werden de wachtende treinreizigers van de perrons in Venlo afgehaald en naar de stationshal gestuurd. NS zette bussen in voor de gestrande reizigers.

Rond tien uur zetten de hulpdiensten het sein op veilig en kon het treinverkeer weer op gang komen. De verwachting is dat de treinen rond 11.30 uur weer allemaal volgens schema rijden.

Volgens de woordvoerster van de brandweer was er sprake van overdruk in de wagon. Daarom werd de overdruk via een speciaal ventiel geloosd, maar dat veroorzaakt veel kabaal.

Diepgekoelde koolstofdioxide kan door zijn lage temperatuur brandwonden veroorzaken als mensen ermee in aanraking komen. Bij hoge concentraties kunnen mensen bewusteloos raken en stikken. Daarom sloeg de brandweer aanvankelijk groot alarm.

(c) ANP