fbpx
Foto: SBB

Treinvertraging Utrecht door rook bij verkeerspost

Het treinverkeer rond Utrecht heeft maandag vertraging opgelopen door een storing bij een verkeersleidingspost in Utrecht. Het treinverkeer is inmiddels weer opgestart. Een brandje bij de verkeersleidingspost Utrecht zorgde in november voor een ontwrichting van het treinverkeer in een boog rondom Utrecht.

Deze keer ging een rookmelder af, maar een woordvoerder van ProRail weet nog niet wat er precies is gebeurd. Op last van de brandweer werd het treinverkeer tussen 09.00 en 09.15 uur stilgelegd. Het duurt nog tot 13.00 uur voordat de treinen weer volgens schema rijden. In alle richtingen rijden treinen, maar in sommige gevallen minder dan gebruikelijk.

De storing is veel minder groot dan de storing van november. Toen was er bijna een dag lang geen treinverkeer mogelijk rond Utrecht. Die storing was voor een meerderheid van de Tweede Kamer de druppel. Daardoor ontstond een Kamermeerderheid die interesse had om de taken van ProRail onder te brengen bij Rijkswaterstaat. Na een hoorzitting heeft de minister besloten ProRail niet onder te brengen.

Novum