fbpx

Twee dodelijke treinongelukken in Indonesie

Bij een botsing tussen twee treinen in het treinstation van de Indonesische stad Petarukan zijn zeker 36 mensen om het leven gekomen. Tientallen raakten gewond, van wie veel ernstig. Dat melden de autoriteiten en ooggetuigen.

Reddingsteams zochten uren tussen de treinwrakken naar overlevenden van het ongeluk dat midden in de nacht gebeurde toen veel passagiers sliepen. Een trein uit de hoofdstad Jakarta botste achter op een stilstaande trein in het station van de kuststad, aldus regeringswoordvoerder Bambang Ervan.

Onderzoekers proberen na te gaan of het ongeluk te wijten is aan een menselijke fout. "Het zou ook een technisch mankement kunnen zijn", zei Ervan. "We kijken of de seinen van de stilstaande trein goed functioneerden."

Indonesië – met lage veiligheids- en onderhoudsnormen – heeft de laatste jaren te maken gehad met een reeks vliegtuig-, trein- en bootongelukken, waarbij in totaal honderden mensen om het leven kwamen.

Eén uur na het ongeluk in Petarukan vond er in Solo ook een treinongeluk plaats, daarbij kwam ten minste een persoon om het leven.