fbpx

Uitbater Kanaaltunnel ziet omzet groeien

22 jul 2014 10:27

De Frans-Britse Groupe Eurotunnel heeft in de eerste zes maanden van dit jaar acht procent meer omgezet dan in dezelfde periode van vorig jaar. De uitbater van de treintunnel tussen Groot-Brittannië en Frankrijk zag zijn inkomsten oplopen naar bijna 660 miljoen euro. Dat meldt het bedrijf dinsdag in de halfjaarcijfers.

Ook de operationele winst van Eurotunnel steeg, met zes procent naar 216 miljoen euro. Het bedrijf dankt de goede resultaten aan het toegenomen aantal reizigers, maar ook aan een flinke stijging in vervoerde vracht. Eurotunnel rijdt met shuttletreinen, waar auto´s, vrachtauto´s en bussen gebruik van kunnen maken. De omzet van zijn veerdienst tussen Calais en Dover hielp Eurotunnel eveneens vooruit.

Eurostar rijdt eveneens door de kanaaltunnel. Waar Eurotunnel met shuttletreinen rijdt, rijdt Eurostar met hogesnelheidstreinen. Eurostar maakte eerder bekend dat de omzet en het aantal reizigers vooral in het eerste kwartaal fors was toegenomen. In het tweede kwartaal groeide de omzet niet. Dat kwam doordat reizigers hun reizen vanwege het WK uitstelden.

(c) Novum / Treinreiziger.nl. Foto: Ook DB heeft interesse om door de Kanaaltunnel te mogen rijden. Het Duitse spoorbedrijf wil een dienst Frankfurt – Londen starten en heeft eerder ook aangegeven dat voor Amsterdam – Londen te willen doen.