fbpx

Uitval bij internationale treinen naar Berlijn en Frankfurt

Door stormschade in Duitsland rijdt de internationale trein naar Berlijn vrijdag slechts tot Bad Bentheim. Ook ICE-reizigers moeten rekening houden met vertraging en uitval. Verschillende ICE-treinen Amsterdam – Frankfurt zijn ingekort tot Keulen.

Op veel plaatsen in Noord-Duitsland kwam het treinverkeer donderdagavond door noodweer tot stilstand. De Deutsche Bahn heeft op veel stations, waaronder grote zoals in Dortmund, Hannover, Braunschweig en Berlijn, donderdag treinstellen klaargezet om gestrande reizigers op te vangen. Hoeveel reizigers daarvan gebruik hebben moeten maken, is bij Treinreiziger.nl onbekend.

Door het slechte weer zijn verschillende trajecten in Duitsland beschadigd geraakt. Daardoor rijdt de intercity Amsterdam – Berlijn slechts tot Bad Bentheim. Vanaf Bad Bentheim wordt reizigers geadviseerd te reizen met regionale treinen richting Hannover. NS International meldt dat er eveneens ondersteunende bussen worden ingezet tussen Bad Bentheim en Osnabrück. Vanaf Hannover rijden er wel snelle treinen naar Berlijn. De problemen tussen Osnabrück en Hannover duren in elk geval de hele vrijdag.

“Omreizen via Keulen met ICE wordt afgeraden, omdat deze ICE’s druk bezet zijn”, meldt NS International. Daar komt bij dat er in totaal zes ICE-treinen (drie per richting) uitvallen tussen Keulen en Frankfurt.  De uitval tussen Keulen en Frankfurt houdt verband met een groot aantal defecte ICE-treinstellen. Eerder deze week werden de ICE’s ook al deels geschrapt tussen Keulen en Frankfurt. Veel treinstellen die aan de kant staan, hebben een defecte airco. Tussen Brussel en Frankfurt zijn overigens alle ICE-treinstellen ingekort tot Keulen, ook vanwege het grote aantal defecte treinen.

De ICE Amsterdam – Basel vertrok vrijdag ook in een kleinere samenstelling (normaal twee treinstellen), en binnen Duitsland rijdt ook een aantal treinen met één stel in plaats van twee.

 

0 0 stemmen
Artikel waardering
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eduard
5 jaren geleden

‘Vanaf Bad Bentheim worden treinen geadviseerd te reizen met regionale treinen richting Hannover.’ Het is te hopen, dat die treinen dit advies ter harte nemen. Het wordt wél druk in die regionale treinen. Nu de regionale reizigers nog.

rhido.net
5 jaren geleden

Rond het IJselmeer tot aan West-Friesland en Ameland aan toe heeft het gisterenavond ook gestormt. Treinen konden gisteravond niet stoppen in Almere Centrum. Het was ronde de Flevolijn misschien net zo’n wanhoop als in Duitsland. Op Twitter was de stormschade her en der aanzienlijk met name in Friesland. Aan de kust bij Urk heb je daar 50 windmolens daar staan. U vraagt, zij draaien!

hanzeboog2012
5 jaren geleden

Lees de app van DB. Zie je dat tussen Köln – Frankfurt veel uitval van ICE is. Aanbevolen wordt om maar interregiotreinen via klassieke route Köln -Bonn – Koblenz – Mainz te nemen als alternatief.

Tussen Osnabrück – Bad Bentheim uitgevallen treinen. Kortom chaotisch.

Siebrig Jasper-De Wilde
5 jaren geleden

wanneer is dit probleem opgelost dan?voor zondag?omdat we dan waarschijnlijk met de trein moeten reizen,vanuit Vierhouten,Nunspeet,Apeldoorn,richting Groningen,Leeuwarden of Heerenveen,of is die route niet beschadigd?we willen het liefst met de flixtrain,als dat kan,aangezien die voordeliger reizen is…

Mohammed
5 jaren geleden

Er worden al tickets verkocht gecombineerd met flixtrain. Munster Eindhoven bijvoorbeeld.
De Flixtrain rijdt tussen Hamburg en Keulen en tussen Berlijn en Stuttgart.
Volgend jaar komt er mogelijk Munchen Berlijn en Berlijn Keulen bij.

Haram
5 jaren geleden
Antwoord aan  Mohammed

De profeet weet alles van tevoren hahaha

Haram
5 jaren geleden
Antwoord aan  Mohammed

De profeet weet alles van tevoren hahaha