fbpx

Vakantiebeurs met nu ook paviljoen trein en vakantie

Een culinaire route, een fotografiepaviljoen, een treinpaviljoen en een camping by night zijn enkele ingrediënten van de nieuwste editie van de Vakantiebeurs komende week in de Utrechtse Jaarbeurs.

Treintickets naar 85.000 bestemmingen, treinrondreizen door de Alpen, complete stedentrips, wintersporttreinen, 300 km/uur hogesnelheidstreinen, binnenlandse treinuitstapjes, autoslaaptreinen, avontuurlijke treinexpedities, én treinen die een belevenis zijn, zoals de Transsiberië Express. Het is een kleine greep uit het complete aanbod van treinreizen in Nederland, Europa en andere werelddelen dat wordt gepresenteerd in het nieuwe paviljoen Trein & Vakantie op de jaarlijkse Vakantiebeurs.

Deelnemers
Deelnemers in Trein & Vakantie zijn: Treinreiswinkel, Weekendjeweg, AutoSlaap Trein, NS Spoordeelwinkel, NS International, Thalys, Eurostar en DB Bahn met ICE International, DB AutoZug en City Night Line. Reisbrancheorganisatie ANVR en Treinreiswinkel hebben het initiatief genomen om de trein als vervoermiddel extra onder de aandacht te brengen van de bezoekers van de Vakantiebeurs. 

Breder onder de aandacht
"Maak van vakantiegangers geen spoorzoekers. Dat is het idee", zegt Helmut Brall, initiatiefnemer van Trein & Vakantie en directeur bij de Treinreiswinkel. "De meeste mensen zijn niet bekend met het gevarieerde aanbod in treinreizen, dus gaan ze er op de Vakantiebeurs ook niet naar op zoek. Vandaar deze gezamenlijk aanpak om de trein breed onder de aandacht te brengen van het beurspubliek." Het paviljoen is te vinden tegenover de modelspoorbaan van de Zwitserse spoorwegmaatschappij Rhätische Bahn, in Hal 8 van de Jaarbeurs.

VakantiebeursExpress
Een primeur is ook het initiatief van de Nederlandse Spoorwegen om twee treinen te laten rijden die bezoekers naar de Vakantiebeurs brengen. Deze VakantiebeursExpress rijdt op zaterdag 18 januari tweemaal van Zwolle via Amersfoort naar Utrecht. De dubbeldekkers zijn in Vakantiebeurs-stijl aangekleed, er is muziek en entertainment en onderweg krijgen de reizigers informatie over de beurs. Meereizende internationale vakantie-experts, zoals traditioneel uitgedoste Maori´s, indianen of Eskimo´s fleuren het geheel op.

16 voetbalvelden
De Vakantiebeurs speelt zich af op een oppervlakte van zo´n 16 voetbalvelden waar 1200 exposanten vanuit de hele wereld hun opwachting maken. De beurs is van woensdag 15 januari tot en met zondag 19 januari in de Jaarbeurs in Utrecht.

Foto: AutoSlaap Trein

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Arjen Wortman
4 maanden geleden

Staan jullie op de vakantie beurs in Utrecht volgende week.