fbpx

Vanaf 1 oktober OV-chipkaart bij NS

24 sep 2009 11:13

NS start 1 oktober gefaseerd met de OV-chipkaart. De eerste twee maanden zal het spoorbedrijf alleen de anonieme en de wegwerp OV-chipkaart aanbieden. Vaste klanten van NS kunnen pas per 1 december gebruik maken van de OV-chipkaart. Dat meldt reizigersvereniging ROVER tegenover de Volkskrant.

De kaarten die NS per 1 oktober gaat verkopen, zijn alleen ‘voltariefskaarten’. Deze kunnen op alle NS-stations worden gekocht. Met deze kaarten kan ook worden gereisd bij andere vervoersbedrijven die al eerder zijn overgestapt op de OV-chipkaart, zoals het GVB, RET en Connexxion. Reizigers kunnen er ook voor kiezen om met een gewoon treinkaartje te reizen.

Wie een NS-abonnement heeft moet wachten tot 1 december. Dan pas kunnen bijvoorbeeld houders van een voordeeluren-abonnement met 40 procent korting een kaartje kopen met de OV-chipkaart. Tot die datum kunnen vaste klanten gewone kaartjes met korting blijven kopen. Dat kan overigens ook na 1 december. NS gaf eerder aan tot in 2012 papieren kaartjes te blijven aanbieden.

Reizigersvereniging ROVER spreekt in de Volkskrant de verwachting uit dat  veel reizigers snel zullen overstappen op de OV-chipkaart. Met name enkele reizen zullen via de OV-chipkaart goedkoper worden dan via het papieren kaartje. NS wil op die manier het gebruik van de OV-chipkaart stimuleren.

In de Volkskrant wil NS niet reageren.‘Pas volgende week doen wij onze plannen over de OV-chipkaart volledig uit de doeken.’

Eerder verschenen:

Zie verder: