fbpx

Vanaf april weer treinen Zwolle – Enschede

Vanaf 1 april (geen grap), kunnen reizigers weer frequent rechtstreeks met de trein van Zwolle naar Enschede. Sinds december 2009 was dit door werkzaamheden bij Nijverdal niet meer mogelijk. Deze werkzaamheden naderen de voltooiing, waarmee de treinverbinding volgende maand weer herstart kan worden.

Ruim 3 jaar rijden er nu geen treinen meer van Zwolle naar Enschede. Er wordt door Rijkswaterstaat en ProRail samen een tunnel (500 meter overdekt) gebouwd voor de weg en het spoor vanuit het project Combiplan Nijverdal. Vanuit Zwolle stopte de trein deze drie jaar bij tijdelijk station Nijverdal-West. Enkele honderden meters verderop pendelde een trein tussen het oude station Nijverdal en Enschede. Op 1 april is dat voorbij en rijden er weer treinen rechtstreeks tussen Zwolle en Enschede via het nieuwe station Nijverdal.

Deze maand rijden er ook geen treinen meer naar Nijverdal-West en Nijverdal en wordt er gekeerd in Raalte en Wierden om de sporen bij Nijverdal weer met elkaar te kunnen verbinden. Station Nijverdal-West zal ook niet meer gebruikt worden voor het tijdelijk busvervoer. Het weekend van 16 en 17 maart rijdt er op het hele traject tussen Zwolle en Almelo geen treinverkeer. Reizigers worden met bussen vervoerd vanaf het oude station Nijverdal. 

Voor Combiplan Nijverdal is afgelopen jaren 16 miljoen kilo ballast gebruikt. Er zijn 6390 dwarsliggers geplaatst en er is 7996 meter spoorstaaf bevestigd. In totaal is er 91 kilometer aan kabels in het spoorse deel van het project verwerkt.