fbpx

Vandalen plaatsen betonnen blokken op spoor

25 feb 2010 12:24

 (Novum) – Vandalen hebben in januari zware betonnen voorwerpen op het spoor in Roosendaal en omgeving gelegd. Dat meldt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) donderdag. De treinen bleven in de rails en verder gebeurden er geen ongelukken, maar dat had volgens het KLPD heel anders kunnen zijn.

De reeks incidenten op het spoor begon op 20 januari, toen ´s avonds een huisafvalcontainer op de spoorwegovergang aan de Bergsebaan in Wouw bleek te staan. Een voorbijrijdende trein vernielde de kliko geheel. Verder was er geen schade.

Twee dagen later reed een trein op de overweg aan de Bergsebaan in Roosendaal ´s avonds tegen een zwaar betonnen voorwerp dat op de rails was gelegd. Anderhalf uur later gebeurde hetzelfde op een overweg aan de Akkerstraat in Roosendaal. In beide gevallen liep het treinverkeer vertraging op.

Op 25 januari bleek weer een zwaar betonnen voorwerp op het spoor te liggen. Deze was neergelegd op de overgang aan de Meirestraat in Roosendaal. Een trein botste ertegenaan. De betonnen voorwerpen zijn vermoedelijk weggenomen bij de kruising Westelaarsestraat en de Plantagebaan te Wouwse Plantage.

Het KLPD is nu op zoek naar getuigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *