fbpx

Veel interesse voor gratis treintickets Berlijn

Treinreiziger.nl lanceerde zondag een bijzondere aanbieding: twee gratis eerste klas treintickets naar Berlijn voor volgende week. Ondanks dat het kort dag is, bleek er veel interesse te zijn in de gratis tickets. Binnen een dag stroomde er 17 gemotiveerde reacties binnen.

"Wij hadden verwacht dat het aantal reacties op één hand te tellen zou zijn. Het is immers kort dag" zegt redacteur Hildebrand van Kuijeren. Maar veel meer mensen bleken interesse te hebben in het aanbod. "Dat maakte het extra lastig om vervolgens een winnaar aan te wijzen." 

Huwelijk
Eén van de deelnemers geeft aan de tickets te willen voor een huwelijksaanzoek. "Omdat ik en mijn vriend volgend jaar 10 jaar samen zijn, ben ik op zoek naar een bijzondere manier om hem nu ten huwelijk te vragen. Dat zou natuurlijk waanzinnig zijn om dat in onze lievelingsstad te doen, Berlijn dus!" 

Oude herinnering
Marcel wil naar Berlijn vanwege een hele andere reden. "In 1979 ben ik met school naar Oost Berlijn geweest. Ik heb toen deze foto (zie onderste foto rechts) gemaakt. Ik wil graag proberen dit punt weer te vinden, nu 31 jaar later." 

Jong
Ook van jongere lezers kregen we reacties. Bijvoorbeeld van de 14 jarige Arthur uit Apeldoorn. "Ik zou het heel erg leuk vinden om mijn mening over zo´n grote stad te geven en een reisverslag te schrijven".
Theodoor heeft net z´n Havo examen achter de rug, en ziet Berlijn ook wel zitten. Als hij zou winnen, dan hoopt hij op 17 juni in Berlijn te horen te krijgen dat hij geslaagd is.

Schuldhulpverlening
Ook een andere bezoeker ziet de actie helemaal zitten. "Wooow! Daar zou ik enorm blij mee zijn! Ik ben een vrouw van 46 jaar en wil al zeker 30 jaar een keer naar Berlijn. Ik heb alleen nooit de tijd of het geld er voor gehad. Dit jaar zit een vakantie er sowieso niet in, omdat ik net in de schuldhulpverlening zit. Ik zou er dolgraag vier dagen tussen uit willen!"

Trouwe bezoekers
Matthias had de actie ook opgemerkt. "Ik ben helemaal gek van treinen en bezoek bijna dagelijks julie website. Het is een prima website met gevarieerd nieuws waar je echt wat aan hebt. En dan nu ook zo´n gave actie. Het is een droom van mij om met de trein naar Berlijn te gaan."

Winnaar 
Maar uiteindelijk gaat de prijs naar Kunst en Economie studente Estrella-Reyes Pinto. Ze reageerde als eerste op de actie, en motiveerde haar deelname: "Als jong en ondernemend persoon wil ik graag een verslag schrijven over de cultuur, de geschiedenis en het uitgaansleven van Berlijn."
Ze wist de redactie te overtuigen dat ze de juiste persoon was om een mooi reisverslag te schrijven. "Vanwege mijn studie heb ik vaker recencies heb moeten schrijven. Die recencies gingen weliswaar over theatervoorstellingen, maar het lijkt me een uitdaging om een keer een artikel te schrijven over een stad. " Verder geeft ze aan op zoek te gaan naar de plekken waar de lokale plekjes.