fbpx

Veel klachten over nieuwe dienstregeling Hoorn Kersenboogerd

08 mei 2013 16:55

Reizigersvereniging Rover ontvangt veel klachten van boze reizigers die hebben vernomen dat de spitstrein Enkhuizen – Amsterdam vanaf december niet meer stopt op station Hoorn Kersenboogerd. Rover is akkoord gegaan met de verslechtering om een nog grotere verslechtering te voorkomen.

In 2014 zijn meer Fyra’s gepland tussen Rotterdam en Amsterdam. Om hier ruimte voor te maken moeten de tijden van de sprinter Hoorn – Schiphol – Hoofddorp worden verschoven. Daardoor dreigde de treindienst de gehele dag ingekort te worden tot Hoorn. Die verslechtering kan nu voorkomen worden door de spitstrein Enkhuizen – Amsterdam niet te Kersenboogerd te laten stoppen. 

"De voordelen van een kwartiersdienstregeling van de Fyra weegt zwaarder. Maar als blijkt dat de binnenlandse Fyra door alle problemen niet vaker kan gaan rijden, vinden we eigenlijk dat de spitstrein in Hoorn Kersenboogerd moet blijven stoppen. Want het liefst zien we geen verslechteringen" zegt Tim Boric van Rover. 

Of NS de plannen van tafel haalt als de Fyra-frequentie volgend jaar niet wordt opgehoogd is onduidelijk. Het verleden biedt weinig perspectief. In 2012 werd de dienstregeling Amsterdam – Rotterdam ook al grondig gewijzigd omdat de Fyra er zou komen, maar uiteindelijk niet kwam.