fbpx

Veel treinliefhebbers bij afscheid Hoekse Lijn

26 mrt 2017 17:09

Treinliefhebbers hebben zondag volop kunnen genieten: historische treinen pendelden de hele dag tussen Rotterdam en Hoek van Holland. 

Op 1 april verdwijnt de Hoekse Lijn zoals we die nu kennen: de lijn zal worden omgebouwd naar metrolijn. Alleen goederentreinen zullen (buiten de spits en op één spoor) welkom blijven op een deel van de lijn. Om het afscheid niet onopgemerkt voorbij te laten gaan reed er zondag overdag ieder half uur een historische trein over de spoorlijn. Onder kenners zijn de treinen bekend als Mat ’54, de Mat ’46 en de Mat ’64. De Groene Hondekop reed nog voor één keer vanuit Amsterdam als boottrein naar Hoek van Holland. Korte tijd waren er problemen door mensen die bij het spoor liepen.

Vanaf medio september zullen de eerste metro’s over de lijn rijden. De metro’s zullen dan vanaf Hoek van Holland richting Schiedam rijden en daarna het traject vervolgen van de huidige metrolijn B. Station Rotterdam Centraal zal niet meer worden aangedaan, maar wel de stations Rotterdam Blaak en Rotterdam Alexander. In het centrum stopt de lijn dan onder andere te Rotterdam Beurs. Tussen 1 april en september zijn reizigers aangewezen op bussen.
Foto: Melvin Bakker

Foto: Melvin Bakker

Foto: Melvin Bakker

Foto: Melvin Bakker

Foto: Melvin Bakker

Foto: Melvin Bakker

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
BenOverschie
7 jaren geleden

Dat zouden ze meer moeten doen. Ook zonder speciale aanleiding. Denk maar aan wat langere ritten als Utrecht-Maastricht/Vlissingen/Groningen en dan met dit soort oud materieel of met een trein met uitzicht voorziening.