fbpx
Foto: Martin de Jongh / archieffoto

Veel vertraging op het spoor door weersomstandigheden

De harde wind en Blikseminslagen zorgen donderdagochtend voor vertragingen in het treinverkeer. Geruime tijd was er geen treinverkeer mogelijk tussen Utrecht en Maarssen. Van en naar Almere reden er minder treinen. De Fyra rijdt door dre weersamstandigheden voorlopig niet. Daarnaast is het treinverkeer tussen Den Haag en Gouda nog ontregeld.

Zowel rond Almere als tussen Utrecht en Maarssen is het treinverkeer tussen 9:30 en 10:00 uur weer hervat. Tussen Utrecht en Maarssen kwam het treinverkeer stil te liggen doordat de bliksem insloeg in een relaishuis bij Utrecht. Ook bij Almere was een blikseminslag in een schakelhuisje de oorzaak van de vertraging. 

Ook tussen Zwolle en Meppel en tussen Roermond en Weert was het treinverkeer vanochtend ontregeld. Op dit moment (15:00 uur) zijn de meeste verstoringen weer verholpen. Rond acht uur was er geen treinverkeer mogelijk vanuit Utrecht naar Rotterdam, maar ook dat is weer op gang gekomen. Tussen Den Haag en Gouda Goverwelle rijden nog minder stoptreinen als gevolg van een defecte bovenleiding. Daarnaast rijden er intercity´s tussen Den Haag Centraal en Leiden. Ook rijdt de Fyra vanwege het weer niet. ProRail verwacht dat de Fyra pas vanaf 17:00 uur weer zal rijden. Tussen Den Haag en Leiden verwacht ProRail dat het treinverkeer rond 17:30 uur weer normaal zal zijn.

Update 15:32: De Fyra gaat weer rijden. De eerste Fyra van Amsterdam C naar Breda vertrekt om 16.57 uur. De eerste Fyra van Breda naar Amsterdam C vertrekt om 18.25 uur. De Fyra is tot nader order toeslagvrij. Het treinverkeer rond Den Haag is rond 21:00 uur weer normaal.