fbpx

Veolia Transport claimt winst aanbesteding Veluwe bij rechter

12 apr 2010 23:53

De provincie Gelderland heeft 3 maart j.l. de openbaar vervoer concessie Veluwe voorlopig gegund aan Syntus. De provincie Gelderland weigert Veolia, de huidige vervoerder op de Veluwe, inzicht te geven in de scores en de motivering van de inschrijving van Veolia en Syntus. Veolia heeft daarom de provincie voor de rechter gedaagd.

Het vervoersbedrijf is al 5 weken bezig om openheid van zaken te krijgen. Maar volgens Veolia wil Provincie Gelderland deze nog steeds niet geven. "Hiermee is de provincie niet transparant en handelt de provincie Gelderland in strijd met de wettelijke aanbestedingsregels. We zien ons daarom helaas genoodzaakt om naar de rechter te gaan", laat het bedrijf weten.

Kleine kernen
Veolia is er van overtuigd de beste aanbieding te hebben. "We hebben de beste en meest uitgebreide dienstregeling aangeboden. Veel meer dan Syntus. Syntus bedient de kleinere kernen dan niet, omdat haar aanbod slechts geldt voor alle kernen met 800 inwoners en meer. We zijn dan ook verbaasd dat wij niet als beste uit de bus zijn gekomen" schrijft het bedrijf in een persbericht.

Vaste bussen
De keuze voor Syntus betekent dat 18 dorpen geen openbaar vervoer krijgen. Ook op andere vlakken is het bedrijf er van overtuigd een betere service dan service te bieden. Zo belooft Veolia vaste bussen (geen belbus) aan t/m 23.00 uur ´s avonds (7 dagen in de week). De garantie van Syntus voor vaste bussen gaat maar tot 21.00 uur. 

Opeisen
Het bedrijf eist dat de provincie Gelderland alsnog voor Veolia kiest. Bij de rechter hoopt Veolia haar gelijk te behalen en de winst te kunnen opeisen.