fbpx

Veolia treinen rijden vaak op tijd

11 jan 2011 13:28

Openbaar vervoerder Veolia Transport Limburg scoort ook in 2010 goed op de aankomstpunctualiteit van de treinen. Dit geldt voor zowel de treinen op de Maaslijn als voor de treinen op de Heuvellandlijn. Dit blijkt uit gegevens van ProRail, die Veolia dinsdag bekend heeft gemaakt.

Jaarlijks levert ProRail gegevens betreffende de aankomstpunctualiteit van de treinen.
De cijfers geven aan hoeveel procent van de treinen met een vertraging van minder dan 3 minuten op het eindstation aankomt. Uit deze gegevens blijkt dat over het kalenderjaar 2010 de treinen op de Maaslijn, traject Roermond – Venlo – Nijmegen, een aankomstpunctualiteit scoren van 93,8%. De treinen op de Heuvellandlijn, traject Maastricht– Heerlen – Kerkrade, scoren een aankomstpunctualiteit van 95,7%.
Dat is fors boven het landelijk gemiddelde, dat volgens Veolia uitkomt op 83,7%. Dat cijfer kan ProRail echter niet thuis brengen, en is geen geval het gemiddelde van het hoofdrailnet of van alle reionale lijnen. 

Veolia Transport Limburg heeft een aantal kwaliteitsnormen vastgesteld voor haar vervoer, waaronder de aankomstpunctualiteit. De eisen die de Provincie Limburg als opdrachtgever heeft gesteld maken daar onderdeel van uit. Met bovenstaande punctualiteit voldoet Veolia Transport Limburg aan de door de Provincie Limburg in het contract vastgestelde norm van 92,5% voor de Maaslijn en 95,5% voor de Heuvellandlijn.