fbpx

Verder uitstel dreigt voor spitstrein Groningen – Assen

25 jan 2017 16:43

De extra spitstreinen Groningen – Assen kunnen niet per 1 mei 2017 gaan rijden. Dat heeft D66 Assen vernomen, meldt RTV Drenthe. NS zegt in een reactie dat er aan een oplossing wordt gewerkt.

Het spoorbedrijf hoopte in 2014 nog dat de extra spitstreinen begin 2016 zouden gaan rijden. Wel wees het spoorbedrijf erop dat de infrastructuur daarvoor tijdig moest aangepast worden. "Als dat langer duurt dan gepland, zouden de extra treinen pas eind 2016 kunnen gaan rijden" liet Ineke van Gent, regiodirecteur bij NS, destijds weten. 

Bij de plannen van de dienstregeling 2016 werd bekend dat NS mikte om de nieuwe treindienst in september aan te bieden. Maar doordat ProRail de infrastructuur niet tijdig af had, ging dat toch niet door en zijn de spitstreinen uitgesteld tot april/mei 2017.

Als D66 Assen gelijk heeft wordt echter ook april /mei niet gehaald. Dit keer door interne problemen bij NS, stelt de partij. NS zou namelijk niet in staat zijn om tijdig roosters voor conducteurs en machinisten aan te passen. NS laat in een reactie aan RTV Drenthe weten dat er gesprekken lopen met provincie en gemeenten om tot een oplossing te komen. Op korte termijn verwachten de betrokken partijen met een reactie te komen op de vertraging.

Op dit moment rijden er tussen Groningen en Assen vier treinen per uur: twee intercity´s (non-stop), en twee (doorgaande) Sprinters. De bedoeling is dat er in de spits zes treinen per uur gaan rijden tussen de beide steden. Behalve de bestaande treinen, moeten er dus twee spitstreinen per uur bij komen.

0 0 stemmen
Artikel waardering
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
L.P.Pentermann
7 jaren geleden

Dienstregeling op 11juni a.s. Hoogeveen Schipholairport
Rijden er geen treinen tussen Groningen en Hoogeveen
Hoe laat vertrekt de eerste trein op 11juni van Hoogeveen Schilhol ?
Am familie moet vliegen naar U.S op 11juni

L.P.Pentermann
7 jaren geleden

Dienstregeling van Groningen naar Schiuphol op 11 juni a.s.

L.P.Pentermann
7 jaren geleden

Ik vraag naar de dienst regeling op Zondag 11 juni 2017