fbpx

Verkoop Eurostar stijgt ondanks problemen

12 apr 2010 10:23

Eurostar, de hogesnelheidstrein die België en Frankrijk met het Verenigd Koninkrijk verbindt, realiseerde in het eerste kwartaal van 2010 een verkoopcijfer van £178 miljoen. Dit is een stijging van meer dan 5 procent vergeleken met £168 miljoen voor dezelfde periode in 2009.

Behlave de inkomsten nam ook het aantal reizigers licht toe van 1,9 miljoen in het eerste kwartaal van 2009, naar 2 miljoen in 2010. De stijging is met name te danken aan reizigers buiten Europa. Binnen deze groep steeg het aantal reizigers met 22% procent. 

De stijging is opmerkelijk omdat Eurostar de laatste maanden negatief in het nieuws is geweest. Bijvoorbeeld vanwege de winterweer problemen rond kerst 2009. Maar ook daarna kwamen er berichten naar buiten van Eurostar treinen die soms uren lang defect stonden. Eurostar laat weten dat de herschikking van de structuur in volle gang is.

Om de reis naar verdere bestemmingen gemakkelijker en vlotter te maken, test Eurostar samen met SNCF uit hoe Eurostarreizigers van het Verenigd Koninkrijk naar de Provence kunnen reizen, met een aansluiting met een TGV in Lille met gereserveerde rijtuigen. Met een klik op eurostar.com kunnen er tickets gereserveerd worden voor het hele traject.