fbpx
Foto: Rokert Nijkamp

Vertraging rond Schiphol en regionale spoorlijnen – 21 januari

21 jan 2013 18:44

Het treinverkeer rond Schiphol heeft maandag tijdens de spits een half uur stil gelegen. Dat gebeurde op last van de brandweer nadat er rook in de tunnel was gedetecteerd. De Schiphol-tunnel ligt met enige regelmaat stil door een loze melding. Behalve rond Schiphol moeten met name regionale reizigers rekening houden met vertraging. Bij NS geldt er bovendien een uitgedunde dienstregeling.

19:15: Arriva rijdt overal weer
De treinen van Arriva kunnen ook weer volledig gaan rijden tussen Leeuwarden en Groningen. De sneltreinen hebben een groot deel van de dag niet gereden door een wisselstoring te Grijpskerk.

18:50: wisselstoring te Schiphol
Door een wisselstoring is het verkeer verstoord tussen Schiphol en Amsterdam Lelylaan/Zuid. De prognose voor de storing op de Hanzelijn is verplaatst naar 20:30.

18:05: bussen Zaandam – Uitgeest
Ter vervanging van de treinen zijn er tussen Zaandam en Uitgeest bussen ingezet. De prognose is 19:30.

17:30: morgen ook aangepaste dienstregeling
Tussen Zaandam en Uitgeest kunnen geen treinen meer rijden na een aanrijding met een persoon. De Intercity Den Helder – Nijmegen wordt omgeleid tussen Castricum en Amsterdam Sloterdijk en stopt daardoor niet in Zaandam.

De treinen tussen Zuidbroek en Scheemda/Veendam kunnen weer gaan rijden na een wisselstoring.

16:30: morgen ook aangepaste dienstregeling
Er wordt bekendgemaakt dat NS ook dinsdag 22 januari een aangepaste dienstregeling rijdt.

15:45: wederom wisselstoring Hanzelijn
Op de Hanzelijn is weer een wisselstoring. Er rijden twee in plaats van vier treinen per uur. De prognose is 18:30.

13:45: wisselstoring Zuidbroek
Tussen Zuidbroek en Scheemda/Veendam kunnen door een wisselstoring geen treinen rijden. Arriva zet bussen in.

13:45: minder IC´s Flevoland
De sein- en wisselstoring is verholpen, dus de Intercity Groningen / Leeuwarden – Roosendaal kan ook weer gaan rijden tussen Lelystad en Amsterdam.

12:45: defecte trein Den Dolder
Bij Den Dolder is een trein defect gegaan, waardoor er geen treinen kunnen rijden tussen Den Dolder en Soest en minder treinen tussen Utrecht en Amersfoort.

12:00: storing Hanzelijn verholpen
Op de Hanzelijn gaan weer treinen rijden. Voorlopig komt er geen update meer bij dit artikel.

10:45: veel storingen verholpen
Veel storingen zijn verholpen. Bijvoorbeeld tussen Amsterdam Bijlmer – RAI, Zutphen – Apeldoorn en Heerhugowaard – Hoorn rijden alle treinen weer. Er is ook nog even een storing geweest die het treinverkeer Groningen – Veendam / Nieuweschans vertraagde, maar ook die is voorbij. Er is echter ook een nieuwe storing met impact: er rijden op de Hanzelijn tussen Zwolle en Lelystad geen treinen. Er vallen bovendien intercity´s uit tussen Amsterdam en Lelystad. Tussen Lelystad en Schiphol reden al geen intercity´s – dit als gevolg van de aangepaste dienstregeling.

09:30 uur: wissel van storingen
De storing tussen Groningen en Roodeschool is verholpen. Tussen Apeldoorn en Zutphen is echter een nieuwe wisselstoring ontstaan, waardoor er geen stoptreinen rijden tussen Klarenbeek en Apeldoorn. NS-reizigers moeten tussen Hoorn en Heerhogowaard rekening houden met vertraging. Op dat traject zorgt ook een wisselstoring voor vertraging.

08:30 uur: behoorlijk aantal storingen
Zo rijden er omstreeks half negen geen treinen maar bussen tussen Uithuizermeden en Roodeschool (Arriva) en tussen Barneveld en Ede-Wageningen. Tussen Groningen en Leeuwarden vallen er sneltreinen uit (Arriva) en ook tussen Arnhem en Winterswijk (Arriva) zijn er vertragingen. Op de overige regionale lijnen wordt de volledige dienstregeling gereden, zonder winteraanpassingen.

NS-reizigers moeten rond half negen nog rekening houden met vertraging rond Schiphol. Daar lag het treinverkeer tussen 7:20 uur en 7:50 uur plat. De meeste treinen zullen weer rond 9:00 uur volgens dienstregeling rijden. Dat geldt niet tussen Schiphol en Amsterdam Bijlmer. Dat komt door een wisselstoring tussen Amsterdam Bijlmer en RAI. Er rijden geen treinen, reizigers kunnen reizen via Duivendrecht. Een deel van de intercity´s Amsterdam C – Utrecht stopt nu extra te Duivendrecht.

Ook vielen er lange tijd treinen uit tussen Hoorn en Hoofddorp, maar die storing werd even voor negen uur opgelost. 

Foto door Rikert Nijkamp

Treinreiziger.nl