fbpx
Foto: Stefan Verkerk

Vervoerders willen voorrang bij vaccin

Hopelijk komen medewerkers in het openbaar vervoer vrij snel met voorrang in aanmerking voor vaccinatie, zodat de uitvoering van het ov veilig wordt gesteld. Dat zegt de branchevereniging van ov-bedrijven OV-NL. De medewerkers vervullen immers een erkend vitale functie, aldus de vereniging.

Bevorderen

OV-NL vertrouwt er ook op dat vaccinatie van reizigers, gecombineerd met goed gedrag, er snel toe zal leiden dat de reizigers weer terugkomen in het ov. “De ov-bedrijven zullen alles in het werk stellen om dit te bevorderen”, zegt voorzitter Pedro Peters. De sector is in overleg met het kabinet over het landelijke vaccinatieprogramma en de gevolgen en de rol van het ov hierbij.

Verder vindt OV-NL dat het beginnen met vaccineren geen wedstrijdje moet zijn wie de eerste is. Belangrijker is of het hele vaccinatieprogramma goed verloopt en of genoeg mensen zich laten vaccineren. “Een verschil van enige weken in de startdatum tussen verschillende landen is niet noemenswaardig”, aldus Peters. “Wij gaan ervan uit dat de vaccinatie snel, maar vooral ook zorgvuldig plaatsvindt.”

Afwachten

Het Ministerie van Volksgezondheid komt pas volgende week met meer informatie over de start van de vaccinatiecampagne in Nederland. De Europese Commissie zei eerder donderdag dat het inenten in de Europese Unie op 27, 28 en 29 december van start gaat. Het Ministerie kon nog niet zeggen wat deze uitspraak voor Nederland betekent. Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) keurt naar verwachting maandag het eerste coronavaccin goed.

(c) ANP

0 0 stemmen
Artikel waardering
16 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Johan
3 jaren geleden

Het getouwtrek die je wist dat zou komen. Topsporters zullen ook wel voorrang willen. Grote bedrijven zullen wel willen betalen voor voorrang voor hun medewerkers en wellicht kent het binnenhof zichzelf ook wel weer een voorrangspositie toe (zoals ook met het thuiswerken en het snuitlapje in het Kamergebouw etc.)

Stokbosveen
3 jaren geleden

Tja, er komt slechts een beperkt aantal vaccins beschikbaar en zullen er keuzes gemaakt moeten worden. Gewoon rustig blijven en wachten totdat je opgeroepen wordt om gevaccineerd te worden.
Nu moet ik wel erbij opmerken dat wij het laatste europese land zijn die gaat starten met vaccineren, vanaf medio januari 2021 zal het zijn. Maar goed, het op orde brengen van het testen op Covid-19 duurde ook maar 9 maanden… Maar ook dat is nu gelukt.

Ik verwacht dat eind 2021 iedereen die het wenst dan ook daadwerkelijk de vaccinatie heeft gekregen.

N.
3 jaren geleden
Antwoord aan  Stokbosveen

Het testen werkt voor geen meter. Vanuit waar ik woon is het 10 km fietsen enkele reis naar de testlocatie. Dus als je ziek bent en je hebt geen auto, dan kun je je niet laten testen. 20 km fietsen met 39 graden koorts is niet acceptabel.

dries molenaar
3 jaren geleden
Antwoord aan  N.

Ja, er moet op ieder straathoek getest worden. Of thuis.
Heeft eigenlijk verschijnselen? of is het een hypothetische situatie.

Ricardo
3 jaren geleden

Het doel zal in het begin zijn om de groep voor wie de risico’s het grootst zijn te beschermen, en daarna om zo snel mogelijk de samenleving open te krijgen. Mogelijk dat OV-personeel op basis van het feit dat het vaak een contactberoep is dus eerder in aanmerking zal komen, maar het kan ook zijn dat we dan al zo ver onderweg zijn met vaccineren dat dat niet meer uitmaakt.

Arjan Krabbenbos
3 jaren geleden

Vervoerders zijn essentieel in het veilig vervoeren van passagiers per voertuig en met hun eigen goede gezondheid.
Als in januari 2021 de vaccinatierondes starten komt er hopelijk aan het einde van dat jaar het bekende licht aan het einde van deze lange (spoor)tunnel. We zitten nu in de tweede lockdown dat betekent weer vele gesloten winkels in steden en op de stations en karige reizigers die alleen noodzakelijk weer op pad mogen. Dat beeld van spooksteden ,stations en treinen en ander OV zagen we afgelopen maart ook al. Als de misere eindelijk een feit is zal het weer even wennen worden aan het oude normale leven. geen afstandsbeperkingen, monddoekjes en andere strikte maatregelingen zullen ook weer aardig wennen worden. Voorlopig leven we in een beperkte maatschappij en moeten we roeien metde riemen die we hebben. Wees dan niet boos op personeel of mede reiziger als die vraagt of je een mondkapje je op wilt doen. Niemand wil ziek worden en iedereen wil zijn of haar oude vrijheden weer terug! dus doe even aan die plichtstellingen mee en ga nou niet eigenwijs rondbazuinen dat alles maar fake of nep is. Het is wereldproblematiek van de bovenste plank, dus onze buurlanden en de ret daar buiten worstelen zich ook maar door die Covid 19-periode in. Evenementen, bijeenkomsten liggen stil af en toe mag maar een klein deel van een koor gaan zingen in kerkdiensten. Daar doe ik ook graag aan mee, maar ook daar is iedereen door de huidige toestanden al weken of maanden nog niet eens van de partij. Hopelijk gaat alles beter worden in het nieuwe jaar en mogen we weer bioscopen, musea, attractieparken en vrienden en bekenden zonder beperkte marges gaan op zoeken. Houd dus vol en houd je aan de geldende regels van dit moment. Als iedereen zijn of haar steentje bijdraagt, komt ook ons vertrouwde leven weer op de rails! Als het vaccineren als een trein gaat lopen komt het eindstation van die Corona-ellende sneller in zicht!

Brabo
3 jaren geleden
Antwoord aan  Arjan Krabbenbos

Eerst maar eens af achten hoe effectief de vaccins zijn tegen een virus dat in hoog tempo muteert. Neem de juichende verhalen van farmaceuten wil met een korrel zout, het gaat ook om de belangen van de EU farmaceutische industrie.

Erno-Berk
3 jaren geleden

Ik overweeg sterk om mij in Duitsland te laten vaccineren. Nabij Kernwasser Wunderland in Kalkar is een groot vaccinatiecentrum gereed voor massaal vaccineren van de bevolking van Kreis Kleve. Ik heb het donkerbruin vermoeden dat Hugo de Jonge ook de vaccinatielogistiek ook weet te verprutsten , net als het testbeleid en bron- en contactonderzoek. Bovendien ben ik een gezonde twintiger en krijg pas als laatste een vaccin tegen COVID-19.

Johan
3 jaren geleden
Antwoord aan  Erno-Berk

Straks komen er mogelijk meer vrijheden voor mensen met een vaccinatiebewijs. Dat betekent gezien de vaccinatievolgorde dat de bejaarden en babyboomers als eerste los kunnen, terwijl jongeren nog maanden alleen maar tandenknarsend kunnen afwachten tot ze eindelijk aan de beurt zijn.

Stokbosveen
3 jaren geleden
Antwoord aan  Johan

Dat vaccinatiebewijs vind ik een gevaarlijke ontwikkeling. Dat zou namelijk ingezet kunnen gaan worden om mensen te weren uit het ov, pretparken, musea, etc. als men geen vaccinatiebewijs kan tonen.
Kortom, een tweedeling in de samenleving zal daarvan het resultaat zijn. Is dat wat we willen als SAMENleving??

Tegelijk kan ik me vinden in de opmerking van Erno-Berk wat betreft het verprutsen van de logistiek. De Nederlandse overheid/politiek wil nooit gebruik maken van kennis en ervaringen die in andere landen reeds zijn opgedaan. Hier wil men alles eerst zelf onderzoeken en uitvinden hoe het zou kunnen.

Juriaan
3 jaren geleden
Antwoord aan  Stokbosveen

Dat vaccinatiebewijs zul je straks nodig hebben om op reis te kunnen. Veel landen buiten de EU zullen dat eisen om je toe laten.

Karel Geerts
3 jaren geleden
Antwoord aan  Erno-Berk

Dat zal je dan zelf moeten betalen nog doorgelaten of de Duitse overheid jou wel een vaccin wil geven.

dries molenaar
3 jaren geleden
Antwoord aan  Erno-Berk

Eerst maar zien of het in Duitsland zo fantastisch gaat. Kan iedereen daar zo maar naar toe en moet niet resident zijn?

Tim
3 jaren geleden
Antwoord aan  Erno-Berk

Vaccinatie gaat ook in Duitsland op uitnodiging, je kunt je niet zo maar aanmelden.

Karel Geerts
3 jaren geleden

Voorrang voor iedereen betekent voorrang voor niemand.

dries molenaar
3 jaren geleden

Een voorbode van de andere voorrang vragers. En dit was half december. Nu wil iedereen voorrang.